• ön edit: başlık tarihi ürünü satın aldığım tarih olduğu için bu şekilde açtım.

    öncelikle olayın tüm süreçlerini resmi belgeleri ile anlatacağımı belirteyim.

    elimde kendi servislerinin (kvk) raporu olmasına rağmen "istediğiniz yere şikayet edin"le sonlanan büyük bir rezalet ve suç var.

    ---------------------------------------------------

    suçlamaya karşı edit: media markt çalışanı olduğunu söyleyen erdalbakkalinciragi nickli arkadaş yalan söylediğimi, görüntüyle oynadığımı iddia etmiş. apple'ın ekran görüntüsünü bu olaydan önce almıştım. apple support uygulamasından da görüntü almıştım.

    o da burada - tarihli ekran görüntüsü

    bu da şu an (31.01.2020 tarihinde) sorguladığımda çıkan sonuç.

    media markt çalışanlarının nasıl eğitildiği ortada. sonuna kadar inkar edeceksin ve suçlayacaksın düşüncesiyle eğitilmişler ve bunu çok başarılı bir şekilde uyguluyorlar.

    iddiada bulunan arkadaş yazdıklarının çoğunu tabiiki silmiş. öncesinde yazdıkları burada

    üst edit 2: iş şimdi biraz daha ilginçleşti. şu an apple sorgulamasında ürünün garantisi görünmüyor. ne anlama geliyor bilmiyorum ama çok büyük yasadışı bir olay dönüyor gibi. peşini bırakmayacağım.

    üst edit 3: bilgilerin gizli kalmasını istedim mahkeme süreçleri olacağı için ama isteyene orijinal görselleri de gönderebilirim sorun yok.

    üst edit 4: isteyenlere orijinal faturayı paylaştım. ama hala ürünü iade etmek için uğraştığım söylenmiş. ben ürünü iade edip olayın üstü kapansın istemiyorum. iade edersem başkası yine o ürünü apple tarafından garantisi yeniden başlatılmış şekilde alacak ve o kişiyi de mağdur edecek.

    ayrıca kapalı jelatinli ürün satın aldım. bana satış yapan arkadaş kasko alırsanız hem kasko olur hem de size özel indirim uygularım diyerek bana indirim uyguladı.

    ---------------------------------------------------

    şöyle ki;

    26.12.2019 tarihinde media markt maltepe hilltown avm mağazasından koruma paketi ile birlikte satın almış olduğum apple airpods kulaklığı kutusundan zor da olsa çıkarıp (normalde zorlanmadan çıkarılır apple kutuları) gayet normal şekilde telefonuma, bilgisayarıma bağladım. kutusunun da şarjı olduğunu için 2 gün içerisinde ara ara kullandım. 2. günün sonunda kutusunu şarj etmek istediğimde şarj olmadığını farkettim. elektronik cihazlara güvenmeyen biri olarak bozuk çıkabilir, doğaldır dedim.

    bunun üzerine media markt'la uğraşmayayım diye onarım randevusu almak için apple'ın sitesi üzerinden seri numarasını sorgulatayım dedim ve garantisinin 30 ağustos 2021 tarihinde sonlanacağını, ayrıca telefonla desteğin bittiğini gördüm. satın alma tarihim 26.12.19, garanti başlama tarihi 29.08.19. harika değil mi. iki günde iki vurgun birden yedim. ama bu daha başlangıç.

    apple garanti sorgulama görüntüsü

    26.12.19 tarihli faturam

    bir de garantisi 4 ay önce başlamış bir ürün satmışlar bana -diye düşünüyordum-. buna da olabilir diyorum bak.

    reklam sektöründeyim, müşteri markalarında bu tarz ürün faciası olaylarıyla karşılaştığım için tahammül sınırım baya yüksektir. teşhir ürünlerinin tekrar paketlenip satıldığını da duymuştum çünkü.

    sonrasında güzelce kutuyu toparlayıp media markt mağazasına gittim, gayet sakin bir şekilde olayı anlattım ve iade etmek istediğimi belirttim. garanti günü ile ilgili bir şey yapamayacaklarını, ürünün zaten orijinal gibi görünmediğini ve servise inceleme için göndermeleri gerektiğini söylediler.

    sistemden her şeyi kontrol ettiler. ürün bunlardan. fatura bunlardan. ürün üzerindeki seri no aynı. alan kişi benim. ama kendi ellerinden aldığım faturalı, aynı seri numaralı ürünün malzemesine bakarak "ama bu orijinal değil gibi" diyor herif bana geniş geniş.

    sağ alt köşesinde 10/2019 yazan ürünün kutusu

    seri no'su içerisinde yazan airpods şarj kutusu

    orijinal değil gibi dediklerinde bana satış yapan adama döndüm sen vermedin mi bunu bana, onun yanında başka bir ürün de almıştım. diğer ürünün garantisi aynı gün başlamış ama bu ürünün garantisi 4 ay önce başlamış, üstüne bir de sahte olma ihtimalinden bahsediyorsunuz dedim. kimseden ses çıkmadı. incelemeye göndermekten başka bir şey yapamayız dediler.

    sonuçta dünyaca bilinen bir marka sattığı ürünün arkasında durur dedim ama yine de media markt çalışanları hiçbir şekilde yardımcı olmadı ve üstüne suçlayıcı bir tavır sergiledi. sanki 2 günde aynı seri numaralı ürünü çinden getirtmişim de bunlara ittirmeye çalışıyormuşum gibi.

    neyse, bağırıp çağırmanın kurumsal komuta zincirini geçemeyeceği bildiğim için ben de tamam zaten serviste hepsi ortaya çıkar dedim ve incelemeye gönderilmesini kabul ettim. 31.12.2019 tarihinde bilmem ne fiş kodu ile servise verilmek üzere ürünü teslim ettim.

    kvk servisinin verdiği takip kodu ile süreci web sitelerinden gün aşırı takip ettim. 07.01.2020 tarihinde kvk'nın sitesinde verilen bilgi aynen şu şekilde;

    “görsel mekanik inceleme yapıldı, kulaklık orijinal değil, onarımsız iade."

    kvk servis raporu

    bunun üzerine hem şaşkınlık hem kızgınlık hem de resmi servis raporunun gerçek sonucu ortaya çıkarmasındaki garip bir duyguyla 08.01.2020 tarihinde mağazaya tekrar gittim. ürünün ellerine ulaşmadıklarını, ulaşsa bile 20 gün sürelerinin olduğunu ve bu süreye kadar bekletme hakları olduğunu kibirli bir şekilde belirtti müşteri hizmetlerindeki hanımefendi. uzatmadım.

    ortada bir gariplik olduğunun farkındaydım ve teyit almak için kvk'yı hem aradım hem de mail attım. onlar da aynı şekilde ürünün orijinal olmadığını ve ilgili markaya 07.01.2020 tarihinde teslim edildiğini belirttiler.

    mail ekran görüntüsü burada.

    sonrasında haftaya tekrar gittiğimde yine ürünün gelmediğini ve 20 iş günü içerisinde haber vereceklerini söylediler. o sırada yan tarafta yine aynı airpods için benzer şikayette olan biri vardı. ve onu da savuşturmaya çalışıyorlardı. işim olduğu için detayları dinleyemeden oradan ayrıldım.

    sonunda 20 iş günü bitmesine yakın 21.01.2020 tarihinde tarafıma ürünün teslim alınabileceği hakkında bir mesaj gönderildi media markt’tan.

    22.01.2020 tarihinde mağazaya gittim ve tamir teslim formunu anında önüne koyup bunu imzayın dediler daha sorunu söylemeden. sorunun ne olduğunu sorduğumda, ıkına sıkıla kağıdı okumaya çalıştı. burada orijinal değil, onarım edilmeden iade edileceği yazıyor biz de öyle yapıyoruz, size iade ediyoruz dedi dalga geçer gibi.

    bu olay artık sabrımı taşırdı. kim müdürse yetkiliyse çağırın dedim.

    hem sahte ürün satıp hem de müşteriye sorumsuz bir tavırla yaklaşıp olayı sonlandırmak istediler. bu ayıplı ürünün iadesini istiyorum, bunu bana satan sizsiniz her şey ortada dememe rağmen olaya tepkisiz kaldılar. mağazanın yetkili kişisi de olayı istediğiniz mercilere başvurarak itirazınızı yapabilirsiniz, oradan dönüş olursa olur, diye alaycı bir tavırla konuştu. sonuçta orijinal fiyatına satın aldığım, üzerine koruma paketi olan sahte ürünü geri teslim alıp evime döndüm.

    teslim formu

    işimin yoğunluğundan dolayı daha yeni tüketici hakem heyetine başvurabildim. böyle saçma sapan bir olay yüzünden 1 ay hem boşuna zamanımı harcadım hem de bu süreci stres içinde geçirmek zorunda kaldım.

    gerekirse maddi manevi haklarımın da peşinden gitmek istiyorum. sahte ürün belgeli olduğu ve onlardan çıktığı için başka hangi mercilere şikayet edebilirim bu konuda da beni aydınlatabilecek olan varsa memnun olurum.

    ---------------------------------------------------

    edit: herkese yoğun destekleri ve bilgi paylaşımları için teşekkür ederim. buna benzer çözülemeyen, umursanmayan sorunlarla karşılaşmış kişilerden çok sayıda mesaj aldım.

    sorun yaşayan diğer yazar beyanları: (#101387485) , (#101393953) , (#101392104) , (#101390038)

    bilirkişi bir yazarın beyanı: (#101393988)

    gelen örnek bir mesajı da bırakıyorum aşağıya;

    --- spoiler ---

    merhaba, mediamarkt ile ilgili olan mağduriyetinizi şimdi okudum. bana da daha önce kronik sorunlu bir laptop modeli satıp ekran menteşesi ve çerçevesi kırıldığında benzer tepkileri vermişlerdi, tüketici hakem heyetine başvuracağımı söylediğimde nereye isterseniz oraya başvurun güle güle demişlerdi. aşağı yukarı değil, direkt olarak temsilcinin kurduğu birebir cümle buydu. kozyatağı optimum şubesinde oluyor bu olay bu arada, 2012 yılının aralık ayıydı. sonrasında hakem heyetine başvurdum ve yaklaşık 5 ay içinde lehime karar çıktı, aynı gün gidip ürünü iade ettim ve paramı nakit olarak elden aldım. yani demek istediğim sahte ürün sarmaları ilk bile olsa (ki öyle olduğunu sanmıyorum) bu durum karşısında verdikleri tepki ilk değil. bizim insanımız bu tarz işlerin peşinde koşup prosedürlerle uğraşmaya üşenen insanlar olduğu için buna güvenerek hareket ettiklerini düşünüyorum. nihayetinde hakem heyetinde tüketici lehine karar çıkacağını biliyorlar ama iade dışında bi yaptırıma maruz kalmadıkları için bu kadar rahat davranabiliyorlar belki müşteri işin peşinde koşmaz diye düşünerek. demek istediğim muhakkak bu işin takipçisi olun sonuna kadar, biraz zaman alacak olsa da bu sahtekarlıkları yanlarına kalmamalı. isterseniz bu mesajımı da entrynizin bi köşesine iliştirebilirsiniz, başkaları da faydalanmış olur. geçmiş olsun, iyi akşamlar.

    --- spoiler ---

    01.02.2020 günü editi: müşteri hizmetleri tarafından aradım, mağazaya gidersem iade veya değişim yapabileceklerini belirttiler ama artık çok geç. reddettim ve bundan sonra yasal sürecin işleyeceğini, suçu kim işlemişse, kimler işlemeye devam ediyorsa ağır cezalar almadan konunun kapanmayacağını söyledim. notunu aldı, görüşme sonlandı.

    sosyal medyada benzer şikayet var mı, ilk defa benim mi başıma gelmiş bu durum diye aramalar yaptım. ilk değilmiş.

    twitter'daki bir kullanıcının sahte ürün şikayeti görüntüleri: 1 , 2 , 3 , 4 , 5

    kişiye ulaşmaya çalıştım sürecin nasıl geliştiği ile alakalı ama dönüş yapmadı henüz.

    .

    ayrıca facebook'ta da yine aramalarım sonucu gece geç saatlerde bu başlığı paylaşan bir kişiye rastladım. ağzına ne geldiyse isim vererek dönen olayları açıklamış sanki. birileriyle husumeti de var gibi görünüyor. emin değilim. eğer doğruluk payı varsa büyük bir suç örgütü işi. bu belge de önemli diye düşünüyorum.

    facebook post görüntüleri: 1 , 2 , 3 , 4 , 5

    silinebileceğini tahmin ederek ekran görüntüsü almıştım ve şu an baktığımda bulamadım. kimseyi zan altında bırakmamak için kişilerin profil isimlerini gizledim. eğer doğruysa, post sahibinin başına bir iş gelmemesi adına da ismini kapattım.

    gelişmeler oldukça editleyeceğim.
317 entry daha
hesabın var mı? giriş yap