27 entry daha
  • bu planın artık suya düştüğü iyice kesinleşmesinden sonra ebben planı'na geçilmelidir. buna göre,

    1. türkiye ve kktc nato, bm, ab filan demeden birleşecek, bu birleşme türkiye cumhuriyeti şemsiyesi altında olacaktır. (bkz: hatay cumhuriyeti)
    2. böylelikle kıbrıs şehri, 82 numaralı plakayla akdeniz bölgesi'ne dahil olacaktır.
    3. kktc vatandaşları otomatikman türkiye cumhuriyeti vatandaşı olacaktır.
    4. bu adımlardan sonra kıbrıs türk toprakları üzerinde egemenlik hakkı türkiye cumhuriyeti'nin olacak, maraş ve diğer kıbrıs türk toprakları üzerinde hak iddia eden oluşumlar bölücü unsur olarak addedilecektir. (bkz: casus belli)
    5. bir türk (tc) şehri olan kıbrıs'tan -diğer tüm tc şehirleri gibi- dünyanın her tarafına serbest ticaret ve seyahat yolları sağlanacaktır. yani limanlar işletilecek, ercan havalimanı'ndan düzenli uçuşlar başlanacaktır. (bkz: laissez faire laissez passer)
    6. böylece avrupa birliği'nin izolasyonlar ve tanıma konusunda herhangi bir problemi kalmayacaktır. verdiği siyasi sözleri yerine getirmesine problem kalmadan olay çözülecektir.
    7. bunların tümü gerçekleştikten sonra türkiye cumhuriyeti ve kıbrıs cumhuriyeti bağımsız ve egemen 2 devlet olarak birbirini tanıyabilir, ilişkisini normalleştirme yoluna gidebilir çünkü kıbrıs cumhuriyeti'nin türkiye cumhuriyeti toprakları üzerinde hak iddia etmeye maçası sıkar, resmi türk tezine göre zaten zamanında gerekenden fazla toprak alınmıştır ve rum toprakları üzerinde hak iddia etme gibi bir durum halihazırda yoktur.
    8. tabi bir üst maddenin ön koşulu olarak kıbrıs cumhuriyeti bayrağının değişmesi gerekmekte ve kıbrıs cumhuriyeti'nin adanın bütününü temsil ettiği palavrasını da bir kenara bırakması icab etmektedir. karşılığında kazanacağı şeyleri düşündüğünde (tanınma, havalimanları ve ekonomik zımbırtılar) bu çok da imkansız olmayacaktır.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap