4 entry daha
  • tanım: bi acayip veteriner hekimleri bünyesinde bulunduran klinik. hadiseyi anlatınca tanıma hak vereceksiniz ama trajikomik bir "keh keh" serpiştireyim buraya da.

    dün akşam biz buraya sokakta bulduğumuz evden kaçmış olması muhtemel bir kediyi götürdük. kedinin memelerinin şiş şiş olması ve karnının da büyümüş olmasından yola çıkarak hamile olduğunu düşündüğümüzü söyledik ve bir muayene etmelerini rica ettik.

    veteriner hekim geldi şöyle bi kedinin karnını yokladı ve "karnı daha önceden de şiş miydi yoksa yavaş yavaş mı şişti?" gibi sorular sordu, bilemediğimizi söyledikten sonra hamile olup olmadığından emin olmak için kediyi ultrasona alması gerektiğini söyledi (ultrason dediği şey 150 lira) neyse ultrason için gündüz vakti gelmemiz gerektiğini söyledikten sonra hayvancağızın sokakta kaptığı pireler için damla uygulayabileceğini söyledi önce. sonra ben hamile ise kedi bi yanetkisi filan olmaz mı diye sorunca bir saniye diyerek muayenehaneden çıktı ve geri geldiğinde pire için damla uygulaması halinde düşük riski olabileceğini söyledi.

    tamam dedik, evdeki diğer kedim için bir adet pireden koruyucu damla aldım ve tam çıkarken "veteriner hekim" kartlı kadın şöyle seslendi:

    "ya siz hamile olabilir mi acaba diyince ben bakmadım erkek olabilir mi o kedi?"

    gözlerimiz yuvalarında şöyle bi döndükten sonra muhtemelen bir daha dönmemek üzere veterineriumdan çıktık.

    bu da böyle bir anımdır.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap