29 entry daha
  • israrla ve dikkatle takip ediyorum bir suredir; ancak gittikce "du$uk butceli esrarengiz bir prime time dizisi nasil cekeriz?" sorusuna cevapmi$ gibi gidiyor jericho.

    amerika'nin bir kasabasinda ya$ayan insanlar bir nukleer patlama sonucu tum ileti$im ve transportasyon olanaklarini kaybetmi$ $ekilde kaliveriyorlar. bu sirada telsizden alinan mors mesajindan, uzak bir eyaletteki aileden telesekretere birakilan mesajdan ve uydudan tesadufen yakalanan çin televizyonundaki haber bulteninden ogrenildigi kadariyla jericho yakinlarindaki nukleer patlama tek degil, amerika'nin bir cok buyuk $ehrinde benzer nukleer patlamalar olmu$. kasabada ya$ayanlar bu kadarcik bilgiyle hayatlarini surdurmeye cali$iyorlar.

    yalniz dizinin en buyuk sorunu 9 bolum boyunca nukleer patlamayla ilgili doyurucu bir "plot" takip edememesi. hikaye karakterler arasindaki politik veya duygusal ceki$me, kiskanclik, a$k, kin gibi herhangi bir dizide bulabilecegimiz duygusal ili$ki unsurlariyla ve klasik amerikan kasabasinda ya$ananlarla dolup ta$mi$ durumda. bir kac tane gizem var ve bu gizemler bu diziyi oturup elli dakika boyunca merakla izlemek icin cok yeterli degil. tabi ki herhangi bir dizinin hikayesinin ana ekseni "izleyiciyi meraklandirmak" olmak zorunda degil, ancak jericho izleyicisine daha en ba$tan bunu vadediyor.

    diziyi takip etmeme ragmen canimi sıkan ana unsurlarin di$inda bir de herhangi televizyon izleyecisinin bir diziden bekledigi yardimci etmenlerdeki sorunlar var. mesela karizmatik bir ba$ aktor, guzel bir kadin, ne bileyim kötü adam...jericho'da bunlar da yok. ba$rolde sanki guantanamo'da sabaha kadar dayak yemi$ gibi bir surati olan tifil bir oglan var. tifil oglanin terkedip gittigi aglak eski sevgili, tifil oglanin yeni hayrani zibidi kiz, belediye ba$kaninin diger ogluyla a$k ya$ayan barmen kiz...hicbiri guzel degil ki lan bunlarin? kotu adam ariyorum, o da yok. en kotu adam belediye ba$kaninin koltugunda gozu olan siyasi rakip. oeh. hikayedeki eser miktardaki gizem di$inda takip etmemi saglayan tek bir ki$i var: tifil oglanin* eski sevgilisinin* onu terkeden babasi (james remar'in canlandirdigi jonah prowse karakter,); kasabalilar tarafindan di$lanmi$, etrafina topladigi serseri güruhuyla kasaba di$inda adeta bir "çete" hayati ya$amaya ba$lami$tir. "ne varsa bu adamda var" deyip takip ediyoruz ki sonu ne olur hic bilemiyorum. tabi bir de kasabanin belediye ba$kani (gerald mcraney'in canlandirdigi johnston green) diziyi izleten oyunculardan digeri.

    daha anlatirim da $imdi yemege gidicem...

    jericho boyle giderse batar benden soylemesi...
131 entry daha
hesabın var mı? giriş yap