5 entry daha
  • son 10 gündür sadece pazar günü ara vererek uyguladığım tek öğünle sınırlı kalınan beslenme düzeni. geçen yaz da ara ara omad yapardım ama ilk kez böyle üst üste yapabiliyorum.

    kış başında peş peşe iki defa grip olunca diyete biraz ara vermiş; 16/8'e geçmiş ve meyve, pekmez, bal vs tüketimini artırmıştım. ister istemez bir üst bedene çıkmışım. yeniden bir disipline gireyim deyip hem low carb beslenmeye hem de açlık sürelerini uzatmaya başladım. ilk bir kaç gün 18/6, sonra 20/4 derken omad'la devam ediyorum. başlayalı 18 gün oldu, bel çevremde 5cm incelme oldu bile. kiloyu sormayın kilo kontrolü yapmıyorum. benim için ölçüler daha önemli.

    soğuk havalarda açlığa dayanmak zor geliyordu, 16/8 bile bazı günler zorlamıştı ama bu sefer çok kolay adapte oldum. hatta çok tuhaf akşam yemek saatine yakın enerjim en yüksek seviyeye çıkıyor. şekeri sıfırlayıp karbonhidratı oldukça azaltmamın da etkisi var mutlaka bunda diye düşünüyorum.

    sabah kalkıp büyük bir bardak sıcak suyu birkaç seferde bitirecek şekilde yarım saate yayarak içiyorum. öğlene doğru 2 büyük fincan kahve alabilen termosuma filtre kahve dolduruyorum ve ara ara açlık hissedersem yudumluyorum. bu beni uzun bir süre idare ediyor. tabii bu süreçte su içmeye de devam. yemek saatinden 1-1,5 saat kadar önce bütün kas gruplarını çalıştıran ama aşırı zorlamayan hareketlerle bir spor seansı ya da yoga, bazen yürüyüş ki diyete ara verdiğim dönemde çoğu zaman ihmal ediyordum bunları, hep kaytarmaya bakıyordum. şimdi ise gayet coşkuyla isteyerek yapıyorum. eşim işten dönünce 1-1,5 saate yayılan sebze- protein ve sağlıklı yağ ağırlıklı bir akşam yemeği ve saat dokuz gibi kapanış. sonrası bazen yeşil çay bazen türk kahvesi. suya tabii ki devam.
131 entry daha
hesabın var mı? giriş yap