44 entry daha
  • 1. malum partiye oy vereni, neredeyse yok denecek kadar azdır.

    2. yeni nesil çoğunlukla deisttir.

    3. en yaşlısından en gencine istisnasız tamamı, atatürk'ü haklı bir abartıyla sever, hatta çoğunlukla yaşlı kesimin ziyaret ettiği ibadethanelerinde, hz. ali'nin hemen yanında atatürk fotoğrafı vardır.

    4. türkiye sınırları içerisinde kadının gerçek anlamda en değerli olduğu etnik topluluktur ve bu özgüvenle yetişen kızlar, çoğunlukla iş ve sosyal hayatlarında başarılıdırlar.

    5. nüfus yoğunluğu, adana, mersin ve hatay'da toplanmıştır.

    6. 20 - 30 yıl öncesine kadar evliliklerde bırakın fellah olmayanla evlenmeyi, kendi içlerindeki iki farklı mezhep bile (kaluş ve haydari) kendi mezhepleri dışına evliliklere kapalıydı.

    7. özellikle z kuşağı, aile içinde dini ve kültürel baskı görmemektedir. bunun sonucu olarak, azınlık toplumlarda sıkça görülen mikro milliyetçilik kavramı, bu toplulukta kaybolmak üzeredir.

    8. alkol ve yemekle araları iyidir. meşhur adana kebap ve lahmacun, bu etnik kesimin geleneksel yemekleri arasındadır. geleneksel alkollü içecekleri boğma rakıdır.

    9. genetik olarak büyük kısmının kafataslarının arkası düz, alın bölgeleri ise geniştir alt çene kemikleri ise küçüktür.

    10. yeni nesilde olmasa da 50-60 yaş üstünün cümleleri devrik ve sesli harf ile biten kelimelerin son hecesi, fazlaca vurguludur.

    11. yakın zamana kadar, özellikle ülkücü ve muhafazakar kesimden gördükleri baskı sebebiyle, etnik kimliklerini saklamayı tercih etmişlerdir.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap