8 entry daha
  • ilk defa yapacakların korkmasına gerek yok.

    ilk önce boyayacağınız alanı boşaltın.

    geniş bir alan ise herşeyi ortaya toplayıp üstüne branda gibi birşey örtebilirsiniz.

    gidip maske bandı alın maskeleyeceğiniz alanların genişliğine göre. boyanmasını istemediğiniz her yere bant çekin. bunu yapmaya hiç üşenmeyin. maksimum 1 saatinizi alır. boya damlayan veya yanlışlıkla boyadığınız yerleri temizlemek emin olun çok daha uğraştırıcı olacak. hatta tavan kenarlarına çekerseniz kestirme fırçası ile yapacağınız ince rötuşlar çok daha rahat ve keskin olur.

    tavana ulaşmak için merdivene ihtiyacınız olacak. aslında her evde küçük de olsa bir merdiven olması gerekiyor. veya boyunuza uygun bir yükseltgeç kullanabilirsiniz. emanet mi alırsınız, "ben bunu kullanırım ya yine" deyip satın mı alırsınız size kalmış. bu konuda kullanılmadığı durumda sandalyeye dönüşen küçük merdivenler çok kullanışlı oluyor. bunlardan bir tane satın alabilirsiniz. emin olun işiniz düşecek.

    aynı şekilde yerlere de gazete kağıdı mı serersiniz, battal boy çöp poşeti mi serersiniz naparsanız yapın.

    boyanmayacak alanların maskelenmesi bitti ise gidip bir yapı marketten, nalburdan veya sadece boya satan bir yerden istediniz rengi seçebilirsiniz. satıcı sizi yönlendirir zaten. boyayacağınız yüzey alanını ve özelliklerini satıcıya özet geçin.

    bu aşamada adını hatırlayamadığım iki cins boya var. birisi tek atımlık. boyarsınız ve silemezsiniz. diğeri silinebilir, yani temizlenebilir boya. temizlenebilir olan pahalı.

    bence diğerini alın. kim duvar siler ki? kirlenirse yine boyarsınız ki bu boyalar %40 daha ucuz olabilir.

    bu arada da bir kestirme ve bir rulo fırça alıyorsunuz. ruloya uygun genişçe bir plastik leğen alıyorsunuz. bir de su.

    malzemeleri aldıktan sonra boyayacağınız yere gidiyorsunuz. üstünüze gözünüzden çıkaracağınız giysiler giyin. gözlük kullanıyorsanız ve eski gözlüğünüz varsa onu takın.

    boya kutusunun üstündeki talimatları okuyun. size su ile karıştırma ve 2. kat talimatı verecektir. talimatlara uyarak boyayı leğende hazırlayın. ruloyu leğen içinde bir tur attırın ve yardırın. kestirme fırçasını da rulonun çapından dolayı ulaşamadığı yerlerde kullanacaksınız.

    eğer iyi maskeleme yaptıysanız hunharca yardırabilirsiniz. ıyi maskeleme bu yüzden amatörler için önemli.

    ilk kat kötü olacak. erkekseniz "amk yarrak gibi oldu ya keşke hiç boyamasaydım", kadınsanız "oje sürerken böyle olmuyordu" demeyin. sakin olun, boyanın bir kuruma süresi var. ortalama 6 saat olur. bu saat içinde zaten göreceksiniz ki ton farkları git gide kaybolacak.

    daha sonra 2. katı atıyorsunuz ve 24 saat bekliyorsunuz. maskeleme bantlarını çıkarıyorsunuz. ortamı temizliyorsunuz. markete gidip 3 tane carlsberg bir de puro alıyorsunuz.

    duvarlara bakıp erkekseniz "çok iyi oldu lan", kadınsanız "çok güzel gözüküyor" diyorsunuz, resimleri çekip instagrama hikaye atıyorsunuz. gören erkekler "hatuna bak hiç üşenmiyor, duvar falan boyuyor. evimin kadını bu olmalı." diyor. sizinle ciddi düşünüyor falan. sonuçta günümüz kadınları için gayet karizma bir hareket. *

    birayı açıyorsunuz, bir yudum çekiyorsunuz. sonra puroyu yakıyorsunuz. camları açın ama dumandan duvarlar solmasın.

    geçmiş olsun. güle güle oturun.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap