6 entry daha
  • klinik psikoloji uzerine dusunduklerine ters dusen insanlari psikolojiye at gozlugu ile bakmakla, sosyal bilimlerden ve felsefenin temel dusturlarindan nasibini almamis olmakla, psikoterapiyi klinik ortamdan ibaret sanmakla elestiren, elestirmekle kalmayip tabiri caizse yerden yere vuran, kucumseyen, hmm, psikolog. eh, zaten baska bir sifati varsa da ben bilemiyorum.

    psikolojiye ek olarak sosyal bilimler donanimini ise, kendi tabiriyle, camus, kafka ve hatta steinbeck ve yalom gibi felsefeci ve sosyologlari (!) okuyarak saglayan, elestirdigi kisi bu alanlarda yaptigi islerden ve derecesinden, ilgilendigi alanlardan bahsedip, kendisininkileri soracak olursa eksi sozluk'un onemsizliginden ve karsisindaki kisinin niye bu kadar gergin davrandigindan dem vuran ve aldigi supervizyonlardan bahseden, evet, oldukca ilginc biri.

    oyle ilginc biri ki, kesinlikle tanimaya ve konusmaya deger. hem alaninda doktorali, hem insanlarin bilmedigi ozelliklerine dair varsaydigi, hatta uydurdugu eksikligini elestirebilecek ve haksiz oldugunu anlasa dahi, bunun arkasinda sonuna kadar durabilecek kadar cesur, ve tam da bu nedenle kendisine donecek her turlu elestiriyi egitimi ve tecrubesiyle savmaya calisacak kadar meslegine kendisini adamis. psikologlarin aydinlik yuzu. ehm. ailecek begenerek izliyoruz.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap