72 entry daha
  • solosu hakkinda cok detay verilmis ama yanlislari duzeltmek lazim. solo si (b) harmonik minor gamindadir. natural minor degildir. gami neck ustunde iki-uc oktav farkli boxlarda inip cikarsaniz soloyu calismaya baslamadan evvel yerinizi yadirgamamaniza yardimci olur.

    hiz tabii ki bu solo icin onemlidir, ve yeterli calismayla bu hiza ulasmak realist bir zaman diliminde duzenli calisarak mumkundur. ama esas gitaristin kalitesini gosteren bendleri hakkini vererek yapip yapmadigidir. o solonun egzotik kismi iste bu bendlerdedir. genel olarak marty bend’i basmasi gereken notanin bir flat’inden half step pre-bend ve ardindan release sonrasi full bend ile icra eder. ıste bu bastigi notalar gam’in disindan egzotik eklentilerdir ve her zaman oldugu gibi gamin esas notalari degil bu ariza notalar o muhtesem havayi ve duyguyu yansitir. soloya giris notasi si bemol pre-bend ile si’ye getirilmis (kök nota) release sonrasi si bemol (yine harmonik minor icinde kaliyor) ustune full bend ile do diyez’e gecer. hala gamdayiz. ama ilerleyen noktada sol teli ustundeki 9’uncu perdede yapmasi beklenen bend’i 8den yapar. ayni sekilde si teli ustunde 14’te yapmasini bekleyeceginiz bend’i 13’te pre-bend release full bend ile yapar.

    hayvani arpejlere gelmeden cok guzel iki diminished sweep (ki aslinda 3 perde kaydigi icin ayni dimished akor) vardir. harmonik minor gam diminished ile beraber muhtesem olur. arpejlerin tapping ile alakasi yoktur, pick ile icra edilir. hakkini vermek zordur, ama karsinizda marty veya jason becker sizi izlemiyorsa yapacaginiz yedirmecenin kimse tarafindan da farkedilecegini sanmiyorum.

    marty her turlu muhtesem bir insandir, ama bu insani megadeth’e katmayi gotu yiyen mustaine’e de vizyonu dolayisiyla tesekkur etmek gerekir.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap