264 entry daha
  • olumcul virus. hepimiz stres altindayiz, ama ciddiyet hala yeterli duzeyde degil. bakin cok doldum, azicik uzun gibi yazacaklarim. hazir olun.

    mesela ilkokulda, gun gelir ogretmen falan derdi ki cocuklar 5 dakika bi sakin durun, sonrasinda size serbest zaman vericem, iste top oynarsiniz resim yaparsiniz ot bok. yok efendim olmazdi hic. beceremezdik sinifca. kesin birileri goygoy yapardi, gurultu patirti derken ogretmen derdi ki tamam serbest zaman yok, oturun sinifta saksi gibi. kalem acmak icin cop kutusuna giderdik, 3 kisi ayni anda gidip goygoya baslardi, sonra hoop kalem acmak yasak, neden, insanlar tasak yapiyo gidip gidip.

    bu anlattiklarim lisede universitede de oldu, nispeten daha az tabii ama ayni tavri sergilemeye devam. fark su, uzulerek dusunuyorum soyluyorum ama, az biraz insanlarin elenmis-secilmis olmasi. ama vardi tabi bir suru insan hala bu dizginlenemez simarikligi-aptalligi surduren.

    sonra 18 gun bedelli askerlik yapmaya gittim, orda olmanin kistasi erkek olman- min 25 yasinda olman ve bir miktar paran olmasi. zaten bir an once bu 3 haftayi bitirmemiz icin gozumuzun icine bakan insanlar vardi orda, derlerdi ki su an sigara icmeyin ve aranizda konusmayin, sonra size serbest zaman vericez 2 saat, gider takilirsiniz. tamam derdik, adam arkasini donerdi cat sigara yakarlardi aptal herifler. sonra hop bi gerginlik ve topluca bi cezalandirilma falan. sonrasinda serbest zaman verilirdi, tek kosul da su, lutfen kaybolmayin (oha) ve lutfen botlarinizi cikarip sereserpe yatmayin, cunku duzgun gorunmuyor disardan ve ust rutbeli insanlar mevzu yapiyor. (bi yerde mantikli). yok abi, millet direk yerlerde sere serpe buyukbas gibi yatardi. tum askerlik sistemi falani filani zaten beni bilen bilir, komple uzagim.

    sonuc olarak bizim insanimiz bu, kural tanimazlik, piskinlik hep vardi farkli farkli yerlerde. simdi bu virus konusunda da ayni konu, dinlemiyor anam insanlar, icten ice o copun yaninda sohbet edip tum sinifi boka sokan cocuk, askerdeki o botlarini cikaran, sigara icen adam, hepsi aslinda bu zihniyetin ta kendisi, ne yaparsak yapalim, kendimizi yirtalim, bu insanlarin vurdumduymazligina, utanmazligina ve cahilligine cozum bulamayiz. buyuz cunku biz. bunun icin artik uzulmeyi ve mucadele etmeyi birakmak istiyorum.

    herkes evinde kalsin, spor yapsin ve iyi beslensin olur mu?
14870 entry daha
hesabın var mı? giriş yap