14 entry daha
  • salgın günlerinde sağlıklı kalabilmek için, dikkat edilmesi gereken fiziki aralıktır. örneğin ellerimizi bir tehdit gibi algılamaktayız ya özellikle dışarıdayken, bu ölçüyü de aklımızdan çıkarmıyoruz. açıkhavada yürürken bile, karşımızdan bize doğru gelmekte olan insanların geliş yönüne göre kaldırımdan inmek, kenarda durup geçmelerini beklemek hep bu tedbiri elden bırakmamaktan.

    ama! işyerinde bazı salaklar var ki, bir şey anlatmak ya da göstermek için dibimize girmekten vazgeçmiyor. uyarmaktan, yakınlık arttığından tuvalet bahanesiyle kaçmaktan yoruldum. bu salaklar, sabahları toplanıp on kişi bir arada kahvaltı yapıyorlar, hastanede enfeksiyon bölümünü ziyaret ettikten hemen sonra gördüklerini anlatmak için yanımıza uğramayı marifet sayıyorlar.

    kendi mesafem kadar, çevremde gördüğüm tüm mesafeleri tartmaktan ve müdahale etmekten vazgeçmeyeceğim. sürerse yanıma bir sopa alıp, tarif ve uyarı için kullanmayı düşünüyorum. pis akılsızlar... fiziksel yetmez, zihinsel ve ruhsal mesafe de koymak gerek bunlara.
78 entry daha
hesabın var mı? giriş yap