4 entry daha
  • bir solukta izleyip bitirdiğim ilaç gibi dizi. muhteşem oyuncuklar hafif drama hafif detektiflik dozunda feminizm ve minik sherlock hilde.

    umarım ileride hilde gibi bir kızım olur. 9 yaşında gazetecilik tutkusuna sahip ya da herhangi bir tutkuya sahip minik bir çocuk. ve onun her daim arkasında i, ona yol gösteren ailesi.

    bu arada feminizm demişim de aslında kimsenin umurunda olmayan çok daha önemli bir konu var: çocuk hakları. hilde tüm çocukların ciddiye alınması, onlara sorumluluk verince yapabileceklerinin sınırı olmadığını gösteriyor. muhteşem bir aileye sahip hilde, ailesi ona sınırlar koymak yerine, onu destekleyip yol gösteriyorlar. peki geleneksel evrensel aile yapısı ne yapardı, çocukların tutkularını ciddiye almayıp, onları korkutup köreltirdi değil mi?

    en kötüsü de çocuklukta bize aşılanan o stress, korkuya da endişe her ne boksa, o faktörlerden hayat boyu kurtulamıyoruz. korkak evebeynlerden daha fazlası değiliz, bu salgın coronadan daha tehlikeli aslında, çocuklarımıza, onların çocuklarına miras kalan saçmasapan korkular.

    her neyse, konuya dönelim. hilde harikasın, ailen harika, sana hayranım rol modelimsin, 9 yaşındasın ve bir derdin var bu dünyayla ilgili. senin gibiler değiştirecek geleceği:) umarım senin gibi bir çocuk dünyaya getirebilirim ileride

    bu arada hilde gerçek bir karakterden uyarlama, hikaye kurgu ama böyle bir çocuk var, kendisi uluslarası kabul gören bir gazeteci. şuan 13 yaşında, 9 yaşında yaka kartına sahip olmuş.

    not: bir de dönüp bizim gazetecilere bak cüneyt özdemir, ahmet hakan. bu işin yaşı yok siz de dönüp hilde ye bakın onu örnek alın.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap