33 entry daha
  • iste dinlenebilen ve izlenebilen bir eglenceli film daha. digeri icin (bkz: high fidelity)

    filmdeki ciftler birbirinin degerini sonradan anlayanlardan ve birbirlerini gec bulanlardan olusur. sevdigim o kadar cok sahnesi var ki, hangi ayrintiyi yazsam bilemedim su an. güvenmek istemek, oyunlardan/taktiklerden yorulmak bu filmde öne cikar kanımca. garaj kumandalari da ayri bir önem tasiyor sanirim, iki sahnede karsimiza cikar zira. beynimden o kadar cok ortak replik var ki, hepsine kefilim.

    taktiklere gelince... cocuk taktik icabi gec arar, kiz kontratakla yok dedirtir, yemek randevusu yokken oldugunu söyler vs vs... ama cocuk pes etmez ve yemek-kahve olmayinca "su? su icelim mi?" cümlesiyle puanlari toplar. ayrica telesekreter sahnesinde gercekten "hayiir" demekten kendimi alamadim. sanssizligin bu kadari!

    filmi izleyenlere iliskiler, kaybedisler, sonradan kazanimlar, degerini kaybedince anlamalar, pismanliklarla ilgili (birbirinden yerinde sözlerle -adeta motto- ayrilan bölümler sayesinde) düsündürücü ve gülümsetici sahneler siralar film. ne olursa olsun, rol yapmamamak/dürüstlük hala önemlidir. ayrica sev(il)mekten korkan bir kadinla ugrasmak kolay degildir.

    dinlenebilmesi kismina gelince... bu film sayesinde eddie vedder, chris cornell ve rahmetli layne staley zat-i sahanelerini görme/dinleme, pearl jam, alice in chains, rem, smashing pumpkins vs * * gecit törenine sahit olma zevkine nail oluruz.

    --- spoiler ---
    * neden bu kadar gec kaldin?
    - trafige takildim!

    - arkadas kalalim
    * ama bunu öylesine söyleyenlerden olmayalim
    - her zaman dogru sözü söylemeyi nasil basariyorsun?
    --- spoiler ---
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap