26 entry daha
  • uykusuz kalmaya değecek sürprizleri barındıran tören olmuştur. ancak yine de kişisel hayal kırıklıkları yok değildir. sabahın yedi buçuğunda uykuya dalabilmiş bünyem hala clint eastwood'u(ki martin scorsese bey amca elbet hak etti), kate winslet'i, cate blanchett'i ve hatta bay dicaprio'yu gece sonrası ellerinde bir adet altın kaplama heykelcikle görememenin hüsranını, burukluğunu yaşamaktadır..

    öncelikle sunum açısından değerlendirelim.. ellen degeneres isimli pek komik, pek bi yerinde duramayan hanım efendiye ilk olarak e2'de yayınlanan şovuyla rastladım ki bundan öte bir şeyler yapmış mıdır onu da bilmiyorum. diyeceğim şudur ki, hakikaten son bilmem kaç yılın en leziz tören sunumuydu. ellen hanımın sahneden inip konuklara yaptığı fırlamalıklar (özellikle jack nicholson ve martin scorsese'ye fena takmıştı), espri yaparkenki doğal tavırları, yaşına rağmen kıpır kıpır oluşu vesaire bence şovu götüren en önemli unsurlardı.

    selebritilerin kılık kıyafetlerine hiç deyinmeyeceğim (kendimi magazin forever sunup moda eleştirisinde bulunan dış ses gibi hissetmemek adına) ama şunu söyleyebilirim ki gecenin en güzel hatunu reese witherspoon, en yakışıklı beyefendisi de clive owen idi.. (nicole kidman'ın suratı da ne yazık ki artık ifadesiz botokslular kervanına katılmış gibime geldi.) (ayy tamam sustum..)

    gecenin ellen degeneres'den sonra en çok ilgi çeken atraksiyonu gölge gösterisiydi.. özellikle biraraya gelip perde önünde dev bir silah şekli oluşturmaları koltuktan fırlayıp ekrana yapışmama vesile oldu sabah sabah..

    diğer ayrıntılarsa, örneğin will smith'in sevimli oğlunun, en az kendisi kadar sevimli bir kız çocuğuyla ödül vermeleri, celine dion'un ve beyonce'nin kulak pası silen performansları, melissa etheridge'in ödül aldıktan sonra cesurca kız arkadaşını öpmesi, salonun "eski sevgili"ler kervanına dönmüş olması (jennifer lopez, ben affleck, gwyneth paltrow, penelope cruz, tom cruise...).. bir o kadar akılda kalıcı detaylardı. vee gecenin en büyük sürprizi bana kalırsa "popstar" denen popüler kültür aracını tekrar ve tekrar sorgulatan cinstendi. american idol sayesinde şöhret olup en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında dreamgirls filmindeki performansıyla altın heykeli kucaklayan siyahi kızın ödülü aldığı anki ifadesi bence geceye damgasını vuran en önemli detay idi..

    son olarak, babel'e haksızlık yapıldığı kanısındayım...

    evet sayın seyirciler. bir akademi ödül töreninin daha sonuna geldik.. şimdilik hoşçakalın.
    (bkz: uykusuzum sözlük)
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap