101 entry daha
  • daha evvel de yazmıştım ama yinelemekte fayda var. içinde yüzde bilmem kaç kolajen olan ürünleri yüze sürüp sihir beklemek sahiden fazlaca saflık olur.

    “aqua ,paraffinum liquidum, petrolatum , cetearyl alcohol, glyceryl stearate, glycerin,collagen, dimethicone, parfum,carbomer, tocopheryl acetate, olea europaea fruit oil, triethanolamine,phenoxyethanol, ethylhexylglycerin.”

    şeklinde içeriğe sahip olan ve yine ne hikmetse içinde hyaluronik asit de bulunduğunu ön yüzünde “kollagen+hyaluronic asid” şeklinde belirtmiş olan, 4 günde yukarıda yazmış olan arkadaşın yüzünde mucizeler yaratmış “scaph”markalı bu ürünün içeriğinde hyaluronik asite dair bir iz maalesef yok. içerikte yazan hammaddelerin karışımdaki yüzdelik oranlara göre sıralandığı düşünülünceyse içeriğinde muhtemelen parfüme yakın bir oranda kolajen var.bunu süreceğinize, parfüm sürmenizi tavsiye ederim yüzünüze. işte

    evet kolajen gerçekten muhteşem bir kozmetik hammaddesi ve yine yukarda başka bir arkadaşın söylediği üzere, son günlerde aşırı su ve sabuna ve yine alkole maruz kalıp yıpranan cildimize sürmek için içeriğinde kolajen olan bir krem seçmek doğru bir seçim olur.ama kolajene dair gerçekten güzel paylaşımların yapıldığı şu başlık altında saçma sapan ürün reklamları yapılmaktan vazgeçilsin.

    gelen mesajlar üzerine edit: sadece içeriğe bakıp, bu tarz çıkarımların yapılması hiç de zor değil ki ben yapmış olduğum çıkarımların hepsini de paylaşmamıştım. o halde şimdi söyleyeyim; bu üründe %0,5 kolajen bile olmadığına kalıbımı basarım, bu etiketi tasarlayan bu firmada bu işten anlayan tek bir adam da yok anlaşılan, kremlerinde kolajen olmadığı gibi zira şu formülün içine koydukları petrolatum yani namı değer vazelin o formülün içinde inanılmaz komik duruyor. gerçi o formülasyonu incelemeye kalksam ohooo... neyse efenim sonuç olarak böyle saçma ürünlere ve yine bu saçma ürünleri yapan saçma firmalara güvenmeyiniz.

    edit: evvela bu kadar kişiselleştireceğiniz bir durum yok ortada, sanki size ''kendinizin ya da bir yakınınızın ürününün reklamını yapmak için bu platformu kullandığınıza'' dair bir imada bulunmuşum gibi bir algı oluştuysa şayet, asla böyle bir amacım yoktu. sadece sizin entry'nizde paylaşmış olduğunuz üründen hareketle burada bu tarz reklamların yapılmasının aslında yanlış olduğuna dair bir tespitti naçizane.

    kopyala yapıştır kısmına gelince, evet içeriği yine bahse konu olan ürünün sitesinden kopyalayıp yapıştırdığım doğrudur. kopyalayıp yapıştırdığım bu içerikte sahiden ''hyaluronic asid” var mıymış bi de dikkatli bakalım şu içeriğe o halde;

    su,likit parafin, vazelin, setearil alkol (emülgatör), gliseril stearat (gliserin ve stearik asitin esterifikasyonuyla elde edilmiş bir hammadde olup formüle katkısı formülü emülsifiye etmek ve iyi bir yağlandırıcı olmasıdır.) gliserin, kollajen, silikon esaslı bir ajan, parfüm, polimer kıvamlaştırıcı, e vitamini, zeytinyağı, asitlik ayarlayıcı ve koruyucular.

    görüldüğü üzere bizzat kendi sitesinden kopyalamış olduğum içerikte hyaluronic asit'e dair bir iz yok. benim bu firma ya da x firmasıyla bir derdim yok ki olmasının da mantıklı bi açıklaması olamaz zaten. bu üründen yola çıkarak söylemek istediğim şey sadece yüze içinde % ne kadar olduğunu dahi kestiremediğimiz (ki genellikle bu yüzde oldukça küçük bir sayıya tekabül ediyor) kolajen ürününü sürüp, mucizeler beklemenin yersizliğiydi. kendim için hazırladığım kremlerde içerisine oldukça cömert biçimde kollajen, hyaluronik asit vs koyan biri olarak ''hiçbir'' kremin de böyle mucizeler yaratamayacağını belirteyim ki yine bu tespiti kişiselleştirmeyin.

    son olaraksa saymış olduğunuz sertifikalar ya da üts bildirime dair daha evvel yazmış olduğum birkaç yazıda bu sertifikaların ve üts bildirim sisteminin işleyişine değinmiştim şimdi yeniden anlatmayacağım o sebeple. siz ürünü madem bu kadar da memnunsunuz elbette ki kullanmaya devam edin ve hatta yakın çevrenize de tavsiye etmeye devam edin ama kusura bakmayın böyle bir mecrada reklamını yaptığınız bir ürünle alakalı da bilgim çerçevesinde iki kelam etme hakkını kendimde buluyorum.

    son edit: verdiğim linkteki değişikliği an itibarı ile fark ettim. ürün etiket ve kutusunda değişiklikler yapılmış ve hyaluronic asid çıkarılmış etiketten, demek ki neymiş üründe sahiden de hyalutonic asid yokmuş. söyleyeceklerim bu kadar.
186 entry daha
hesabın var mı? giriş yap