9 entry daha
  • güya filmin temel gerilimi asıl oğlanın yaşadığı çevreden, ailesinden, arkadaşlarından sıkılıp başını alıp gitmesi yıllar sonra da geri dönmesi üzerine kurulmuş ama biz eleman niye bu kadar sıkılmış anlayamıyoruz. arkadaşlarıyla sokaklarda serseri serseri dolaşırken, kızlara sulanırken falan hiç sıkkın görünmüyor. başını alıp gittikten sonra ne halt yiyeceği de belli değil; bir elemanla albüm yapma fikri üzerine konuşuyorlar ama bir kere çocuğun içlenip şarkı söylediğini, ne bileyim music store'a gidip iç geçirdiğini falan gördüğümüz yok. zaten gidip yazar olup dönüyor.
    yahu new york gettosunda geçen çocukluk hikayesinden bu kadar ekmek çıkar mı? filmde olsa vallahi inanamam ama gerçek hayatta oluyormuş işte; dito kardeşimiz kitabını yazmakla kalmamış bir de filmini çekmiş üzerine. hatta o kadar fütursuz ki kendi dahil karakterlerin adını değiştirmeye dahi tenezzül etmiyor. dito yine dito, babası da adı her ne idiyse işte.. baba..
    ha keza; bu çocuk babasıyla çok sorunlu olduğu için evden kaçmış, buna inanmamız bekleniyor. ama babasının ne elemana karıştığı ettiği var ne de yasak falan koyduğu. sadece biraz iletişim sorunu var gibi. onun da vurgusu adam gibi yapılmamış, en azından filmin odağı olacak inandırıcılıktan yoksun.

    bu amerikan indie'cileri iyice kabak tadı vermeye başladı. küçük insanların küçük dertleri; kişisel, hatta o kadar kişisel ki otobiyografik, hikayeler..
    sözlerimi geri alamam... ay yok alırım..
    gurbetlerden geriye dönüşlerim olmaz.. ama olabilir de

    yok sundance'de ödül aldı; yok şu festival yok bu festival... aman efendim bilmem de kim müthiş oynuyor diye gazlıyorlar ya bizi her seferinde ona yanıyorum. kötü bir hollywood filmi seyrettiğimde, ki hangisini seyretsem kötü oluyor, suçu kendimde bulurum çünkü adamların hangi mantıkla hangi şablonlara göre film yaptığı belli. onun üstünde bir beklentiyle gidiyorsan senin eşekliğin, yani hiç gitmeyeceksin. ama bu indie'cilerden böyle her seferinde kazık yedikçe c. sinan sağıroğlu gibi zıvanadan çıkasım geliyor.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap