214 entry daha
  • covid-19'un "party is over" diyerek bitirdiği meslek. british airways, klm, lufthansa, emirates gibi pek çok büyük firma %25-30 küçülmeyi, maaşlarda %50'ye varan kesintiyi ve özellikle körfez ülkelerinde expatları 6 ay ücretsiz izne çıkarmayı konuşuyor. şu ana kadar gördüğüm en iyimser tahmini 1,5 yılda eski rakamlara geri dönüleceğini uman emirates yaptı. ortalama beklenti 3 yıl. kendi parasıyla yatırım yaparak uçuş okuluna gitmek isteyenlerin tekrar tekrar düşünmesinde fayda var. halihazırda uçuş okullarından mezun olmak üzere olanların durumu ise gerçekten üzücü.

    an itibarıyla abd'de uçakların çoğu yerde olmasına rağmen iç hatta 17, dış hatta 29 yolcu ortalamasıyla uçuluyor. havacılığı krize sokan, şu ana kadar uçakların yerde kalmasıyla doğan zarardan ziyade eski günlere dönüşün çok uzun süreceğine dair öngörüler. ve bu kriz sektördeki neredeyse her firmanın çılgınca büyümeye çalıştığı, büyük krediler kullandığı bir dönemde oluyor. devlet desteği olmadan firmaların ayakta kalması çok çok zor.

    bu işten en çok zararlı çıkan kesimlerden biri de henüz uçuş okulunda öğrenci olmasına rağmen sosyal medyada #pilotlifestyle masalları satmaya çalışan sahtekarlar oldu. tatlı tatlı yemenin sindirim sistemine olan etkisiyle ilgili güzel bir söz var.
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap