27 entry daha
  • ben bu güneş ne ayak anlamadım.

    şimdi rutin olarak kışın sönen yazin canlanan güneş lekelerim var. o sebeple ben hep kış olsa hiç yaz gelmese diye düşünürüm ya da kuzey kutbunda falan yaşamalıyım derim.

    her yil mayis geldiğinde güneşin de etkisini artırmasıyla 50 faktor güneş kremine rağmen canlanır benim lekelerim. uzmanlar da der ki; güneşe çıkma yok öğle saatinde çıkma yok şapkasız çıkma asla denizde güneşlenme... ben uyguladigimi iddia etsem de yine lekeler gelir kurulur yerlerine.

    şimdi bu yıl her yil tekrarlamadigimiz bir sey oldu güneş etkisini göstermesine rağmen biz kendimizi güneşe gösteremedik. yaklaşık 1.5 aydir evden çıktığım yok bakkala bile. ama güneş lekeleri yazı hiç kaçırmadı. sanki ben sezlongumu aldim da tavuk gibi dönüp dönüp bronzlasmaya çalışıyorum gibi lekeler olustu. ya hu sen güneşi nerde gördün?

    ya da bu camdan giren güneş de yetiyor mu gölgede beni lekelemeye. peki bu güneşe çıkmasan da etkisinden korunamadigin güneş d vitamini bakımından neden görevlerini yerine getiremiyor. sürekli d vitamini eksik, aile hekimim der güneşe çık, dermatologum der sakin güneşe görünme. güneşin benimle derdi nedir anlamadim, zararli ışınları sınır tanimadan tüm cildimi lekelerken faydalı isinlarindan sifasindan neden yararlanamiyoruz?

    çok şükür bugün de güneşe çattım;)
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap