6 entry daha
  • bir pasolini eseri olarak biraz da kaçınılmaz bir şekilde, sinema tarihinin en tartışmalı filmlerinden biridir. tarihte senaryosunu tamamen bire bir incilden alan ilk ve tek filmdir. gösterime girmesiyle beraber vatikanı ortadan ikiye bölmüştür. şöyle ki, sol katolikler filmi beğenirken, sağ katolikler büyük tepki vermişlerdir. çok geçmeden filmin italya'da gösterimi kilisenin de baskılarıyla sansüre takışıp yasaklanır. ancak venedik film festivalinde katolik kilisesi ödülünü (ocic) kazanır!!!

    pasolini filmi için şöyle demiştir:

    "ne teolojik, ne de ideolojik bir film yapmak istiyorum. çünkü ben inanan biri değilim. isa'nın tanrının oğlu olduğuna inanmıyorum. ancak isa'nın ilahi, kusursuz, insani değerleri yüksek olan ideal bir insan olduğunu düşünüyorum."

    paso (biz çok samimiydik, ben ona "paso", o bana taso derdi) ne kadar böyle dese de, filmin ideolojik yanının gözden kaçması mümkün değildir. replikleri birebir matyas incilinden olsa da, isa ateşli sosyalist bir devrimci olarak ortamlara akar. şu ciddi entryde de cıvımadan edemedim ya, daha fazla saçmalamadan bitireyim. belgesel tadında bir filmdir.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap