aynı isimde "you" başlığı da var
1152 entry daha
  • iki sezonu da hızlıca izleyip bitirdim. ilk sezonu caroline kepnes in ilk kitabından, ikinci sezonu ise ikinci kitabından uyarlama. kötü bir haber, kepnes'in üçüncü kitabı joe goldberg ile ilgili değil. bu da demek oluyor ki ilk iki sezondaki kalite muhtemelen gidecek ve bundan sonra zorla uzatılan bir dizi göreceğiz. spoiler sonrası gözlemlerimi yazayım...

    --- spoiler ---

    öncelikle şunu söylemek lazım ki, bu tarz bir dizide mantık hatası olmaması mümkün değil. sürekli mantık hatası arayan, en ufak bir hatada seyir keyfi kaçan izleyicilere izlemelerini önermem. (bkz: dexter) gibi bir yapımda bile hatalar varken, böyle bir yapımda hata olmaması mümkün değil.

    hatalar beni de rahatsız eder ama bu yapımdan beklentim yüksek olmadığı için basit hataları görmezden gelerek izledim ve epey hoşuma gitti.

    ilk sezona bakalım. ilk sezonda temelde açıklanamayan şey, aşk olgusu. ikinci sezonda, joe'nun love'a neden aşık olduğunu anlayabiliyoruz, sosyopat olsa da az biraz hislerini hissediyoruz ama ilk sezonda beck'e neden ilgi gösterdiğini anlayamıyoruz. kız geldi, iki sohbet etti, hoşuna gitti ve takıntı haline getirdi, öyle mi? araştırdı, o da olur ama araştırdıktan sonra hâlâ kızın kendine uygun olmadığını, vasıfsız, yapmacık bir karakter olduğunu göremedi mi? ilk sezonda joe'yu genelde iğrenç bir sosyopat olarak görüyoruz. önüne geleni öldüren bir manyak, beck'e aşkı hiç samimi değil, paco'yla ilişkisi bile kendisini sempatik gösteremiyor.

    ikinci sezonda ise quinn ailesinin katılımı, paco'nun yerine ellie ve beck'in gıcık arkadaşları yerine love'ın renkli arkadaşları ve son olarak da candace varlar. joe'nun aşkı bu sefer gerçek, joe'nun iyileşmek ve hayatına yeni bir yön vermek istediği daha fazla hissettiriliyor. joe'nun will'i serbest bırakması izleyiciyi de rahatlatıyor. sonunda ise love'ın daha büyük bir manyak çıkması pek hoşuma gitmedi.

    son olarak da üçüncü sezona bağlama anlamsız oldu, netflix çektiğine göre illa suyunu çıkaracaklar ama artık joe üzerinden gitmeseydi bari diyorum.
    --- spoiler ---
759 entry daha
hesabın var mı? giriş yap