5548 entry daha
  • amerikayi tek ulke gibi gormek neredeyse imkansiz. kuzeyi guneyinden farkli dogusu batisindan farkli. bazi eyaletler daha kapitalist, bazi eyaletleri daha sosyalist, bazi eyaletleri yabancilara daha acik, bazilari degil.

    daha muhafazakar yasamak isterseniz kuzey dogu, daha serbestce yasamak isterseniz guney bati, toplu tasima isterseniz manhattan ve cevresi, vs.

    genel olarak yasamasi keyifli bir ulke ve beni en cok etkileyeni ise calisinca karsiligini hemen aliyorsun. 4 yildir buradayim, guzel bir arabam oldu ve simdide ev almak uzereyim.

    beni en cok korkutan sey is hayatinda niyete dayali calisma calistirma modeli uygulamalari. yani yillarca bir sirkette calistiktan sonra sirket calisani neden gostermeksizin isten cikarabilir, sizde calisan olarak ertesi gunu ise gitmeme olanagina sahipsiniz. bu basta beni korkutsa da simdi bu korkunun yersiz oldugunu anladim. 4 yilda 3 is yeri degistirdim kucuk orta buyuk sirketlerde calistim. calisanina bu kadar deger veren bu kadar kollayan sirketlerde calismadim. adamlarda calisanin rahasizligi sirketin rahatsizligidir diye bir felsefe var. ozel hayatiniz da olsa bir probleminiz varsa sirkete bahsettiginizde cozmek icin elinden geleni yapiyor. eleman buyumeden sirket buyumez mantalitesi hakim cogu kurulusta.

    edit: son isyerimde (300 kisilik yazilim firmasi) istifami verdigimde insan kaynaklarindan ceo suna kadar toplanti duzenleyip bana nerede hata yaptik, bize duzeltme firsati verirsen cok memnun oluruz dedi. icimden vay be dedim. turkiye’de de 4 sirket degistirdim, istifayi verince genelde yoneticilerin davranisi degisiyor.
7584 entry daha
hesabın var mı? giriş yap