• üst edit: burada kars valiliğinin müdahil olduğu ve cam göz protezi için bütün masrafları üstleneceği duyurulmuş.sağlık bakanlığı da iletişime geçmiş, yakın takiptelermiş.

    üst edit 2: hepbenibuluradlı yazar bunu iletmemi istedi.

    --- spoiler ---

    merhaba, ben kafkas üniversitesinde akademisyenim. eğitim bilimleri bölümü ve özel eğitim abd ndan birkaç arkadaş toplanarak önümüzdeki hafta aileye moral ziyareti yapmak istiyorduk. biz çocuğun yaşına ve ihtiyaçlarına uygun birkaç hediye alıp gitmeyi planladık. aile yardım için izin almış mı bilmiyorum. eğer izin ile ilgili henüz bir gelişme yoksa, ve hediye alıp ulaştırmak isteyen olursa kafkas üniversitesi dede korkut eğitim fakültesi eğitim bilimleri bölümü’ne ulaştırabilirler.
    --- spoiler ---

    iyi akşamlar. kars’ta suriyeli çocuklar tarafından gözü çıkarılan yusuf’u hatırlarsınız. (bkz: #108561679) çocuk takma gözle çok rahatsız hissediyormuş ve gözü sürekli enfeksiyon kapıyormuş. başlıktan sonra hayırsever vatandaşlar, ünlüler, zenginler iletişime geçmiştir diye düşünmüştüm ama aileyle irtibat kuran çaylak yazar (heyyekral) bana ulaştı ve hala aynı sorunların devam ettiğini, kimsenin ulaşmadığını söyledi. başlığın çok geride kaldığı için bu konuda yeni bir başlık açmamı rica etti ve şunları yazdı:

    --- spoiler ---

    yusuf’un annesi ile iletişime geçtim. acil ameliyat olması gerekiyor bu yavrucağın. sürekli enfeksiyon olan bölgenin ameliyat olması sonrasında cam göz takılması gerekiyor. lakin annesi 130 liralık ilacı bile alırken zorlanıyor. aileye yardım eli uzatılması gerekiyor.
    --- spoiler ---

    zenginler, hayırseverler, yetkililer allah rızası için ulaşın şu çocuğa. o yaşta böyle bir vahşet yaşamasının yanı sıra aylardır acı çekiyor. yaralanan vahşi bir hayvan bile doğaya salınmadan önce rehabilite edilip öyle salınıyor. böyle bir acı yaşamış/yaşamakta olan küçücük bir çocuğu görmezden gelmeyin.

    edit: arkadaşlar gönderiyi kamuoyu çağrısı olsun, yusuf’un ailesine bizzat ulaşılsın diye açtım. çaylak arkadaş aileyle iletişimim var diyor ama kendisini tanımıyorum.belki vardır ama dediğim gibi tanımıyorum. mesuliyet olmasın üstümde diye eklemek istedim. valilik izni olmadan hiçbir yere para göndermeyin, yapabilen varsa yusuf’un ailesine direk ulaşmaya çalışsın aracı kullanmadan.
118 entry daha
hesabın var mı? giriş yap