1 entry daha
  • yenisöz.net sitesindeki "akp'yi savunmak demokratlık değildir" yazısıyla dikkat çekmiş kişi. türkiye'de sol zannedilenin sol olmadığını kabul ederek "peki sağ misk-i amber ile mi yıkanmıştır?" diye soruyor özgür mumcu ve yanıtını da eksiksizce veriyor nazarımca.

    yazının çarpıcı bir kısmı şöyle:

    "askeriye, chp, yargı ve üniversiteleri fazlasıyla milliyetçi ve otoriter bulup akp’yi siyaseten liberal sanmak yanılgısından kurtulmakta fayda var. tck 301’i getiren, zinaya hapis cezası getirmeye çalışan, 1 mayıs’ta önüne geleni döven, özal dindar değildi içki içerdi diyen, hukuki meseleleri ulemaya sormaktan bahseden, şehirlerde içki gettoları kurmaya çalışan, irak işgaline katılmak için ağzı sulanan adamların siyasi anlayışı ne kadar liberal ne kadar demokratik olabilir
    "chp ne kadar soldaysa, özal da o kadar sivil, dp o kadar demokrat akp de o kadar liberaldir. türkiye cumhuriyeti ne kadar demokratikse, solu da o kadar sosyal adalet yanlısı, sağı da bir o kadar siyasi hürriyetlerden yanadır.

    bugün muhtırayı desteklemek militaristliktir ama akp’yi desteklemek demokratlık değildir. akp ve benzeri muhafazakâr sağcı siyasi hareketler son tahlilde hep kazançlı çıkmış ve bugün şikâyet ettikleri devlet iktidarıyla uyuşmanın yolunu bulmuştur. ama sopayı yiyenin her zaman; 1 mayıs’ı kutlamaya çalışan işçiler, vicdanlı aydınlar ve topraksız köylüler olduğu açıktır. dün de böyle, bugün de. serteller ilk başta bayar ve menderes’e destek verdiler de ne oldu? disk tandoğan mitingine katılmadı diye 1 mayıs’ta hükümetin şiddetinden kurtulabildi mi?"

    tamamı için:

    http://www.yenisoz.net/
429 entry daha
hesabın var mı? giriş yap