• t: saygı öztürk'ün bugünkü (17 haziran 2020 tarihli) yazısında dile getirdiği konu.
    kaynak

    (bkz: akp'nin atama politikası)
    --- spoiler ---
    trabzon'dan söz ederken bir de bölge adliye mahkemesi'ne gidelim. çünkü kamu kurum ve kuruluşları ile üniversitelerde sıkça karşılaşılan “akraba atamaları”nın yargıya da sıçradığı iddia ediliyordu. trabzon bölge adliye mahkemesi'ne (istinaf) personel alımlarında akrabaların çok olduğu söyleniyordu.

    yeni açılan bölge adliye mahkemesi'nde görev almak için 300 talep vardı. bakanlık 45 isim belirleyip gönderdi. yetkililere sorduğumda “evet, gelenler arasında akraba olanlar var. bazıları, eş durumundan, bazıları da sağlık gerekçeleriyle geldi” dediler. akraba atamalarından bazılarını aktaralım:

    – trabzon bölge adliye mahkemesi 1. ceza dairesi başkanı yüksel karakuş'un, vakfıkebir adliyesi'nde yazı işleri müdürü olarak görev yapan kız kardeşi hacer sönmez, bölge adliye mahkemesi bilirkişilik bölge kurulu'na müdür olarak geçiş yaptı. arkadaşımız ali ekber ertürk, bu atamayla ilgili başkan karakuş'u çok aradı ama cevap alamadı.

    – bölge adliye mahkemesi idari işler müdürü bayram kol'un trabzon adliyesi'nde zabıt katibi olarak görev yapan kardeşi ali kol, bölge adliye mahkemesi'ne geçiş yaptı ve müdür yapıldı.

    – trabzon adliyesi yazı işleri müdürlerinden ali ateş, bölge adliye mahkemesi'ne yazı işleri müdürü olarak atandı. üç gün sonra da oğlu evren ateş'i naklen yanına yardımcı olarak alınmasını sağladı.

    – trabzon adliyesi'nde zabıt katibi olarak çalışan recep karabak'ın ardından 5 gün sonra da eşi nurdan karabak bölge adliye mahkemesi'ne geçiş yaptı.

    – trabzon adliyesi'nde zabıt katibi olarak çalışan mimar sinan ayvaz ve eşi zehra ayvaz, bölge adliye mahkemesi'ne geçti.

    – savcılık yazı işleri müdürü ali çavuşoğlu'nun hem oğlu hem kızı sınavla adliyeye alındı.
    --- spoiler ---
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap