• t: cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan imzasıyla resmi gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre 6 üniversiteye rektör atandı.

    2018 yılında 703 nolu khk'yla 2547 sayılı yükseköğretim kanunu'ndaki söz konusu madde “devlet ve vakıf üniversitelerine rektör, cumhurbaşkanınca atanır. vakıflarca kurulan üniversitelerde rektör ataması, mütevelli heyetinin teklifi üzerine yapılır” şeklinde değiştirildi. böylece, üniversitelere dışarıdan rektör atılmasının da önü açılmış oldu.

    hali hazırda rektörlük atamaları yükseköğretim kurulu (yök) tarafından yapılan ilanlara gelen başvuruların kurum tarafından değerlendirmesi ve tamamının cumhurbaşkanına önermesiyle gerçekleşiyor. bir ay için önerilenlerden birinin atanmaması ve yök'ün iki hafta içinde yeni aday göstermemesi halinde cumhurbaşkanı doğrudan atama yapıyor.

    --- spoiler ---
    anadolu üniversitesi rektörlüğüne fuat erdal atandı;
    ınstagram’dan yaptığı canlı yayınla gündeme gelen ve cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan’a ‘reis’ diye hitap eden anadolu üniversitesi rektörü prof. dr. şafak ertan çomaklı, geçtiğimiz mayıs ayında sağlık sorunlarını gerekçe göstererek yök ve cumhurbaşkanlığı’na istifasını vermişti. yerine rektör olarak prof. dr. fuat erdal atandı. erdal, türkiye gençlik ve eğitim vakfı (türgev) tarafından kurulan ibn haldun üniversitesi’nde insan ve toplum bilimleri fakültesi dekan vekili ve iktisat bölüm başkanı olarak görev yapıyordu.
    (bkz: anadolu üniversitesi rektörünün canlı yayını)
    (bkz: 8 mayıs 2020 anadolu üni rektörünün istifası)

    selçuk üniversitesi rektörlüğüne metin aksoy atandı;
    selçuk üniversitesi rektör olarak görevlendirilen 1980 doğumlu prof. dr. metin aksoy, 2015 yılında yapılan genel seçimlerde akp yozgat milletvekilliği aday adaylığı için selçuk üniversitesi uluslararası ve ilişkiler bölümü öğretim üyeliği görevinden istifa etmişti.

    hacettepe üniversitesi'nde bir gelenek sona erdiren atamadır. bugüne kadar hep tıp fakültesi kökenli isimlerin rektör olduğu hacettepe'de bu defa maliye bölümü'nden prof. dr. mehmet cahit güran koltuğa oturdu.

    nevşehir hacı bektaş veli rektörlüğüne prof. dr. semih aktekin,

    bingöl üniversitesi rektörlüğüne prof. dr. ibrahim çapak

    doğuş üniversitesi rektörlüğüne prof. dr. turgut özkan getirildi.
    --- spoiler ---
    kaynak
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap