14 entry daha
  • peter o'toole icin bile izlenmesi gereksiz olur, zaman kaybi olur. birincisi hitler bu kadar psikopat bir yasam tarzina sahip degildi. filmde bakinca sadece igrenclik uyandiriyor. en yakin arkadaslariyla böylesine yabanci gibi biri degildi. onun psikopatligi genel olarak fikirlerindeydi.ikincisi, hitler kesinlikle igrenclik uyandirmiyordu, sadece insanlara asiri bir güven vermekteydi,öylesine kendine güveniyordu ki insanlar pesinden kolayca gidiyordu. günlük hayatta oldukca kibar bir insandi. onun karizmasindan etkilenmemek sokaktaki insan icin cok zordu. filme baktigimizda ise karizmasiz, igrenclik uyandiran, mide bulandiran bir adam olmus. oysa insanlari oldugundan cikarip böyle baska biri yapmak tarihle bagdasmaz. herkes hitler'in nasil bir adam oldugunu biliyor dünya'da. cogu kimse karizmasina, askeri gücüne, liderligine, alman ordusuna, ve guderian, rommel, manstein gibi alman generallerine hayrandir. ancak 7 milyon kisiyi irk temelinde yok etmesi onu sonsuza kadar lanetlemis ve almanlarin üzerine kolay kolay silinemeyecek bir utanc birakmistir.
    hitler gibi bir adami böyle sapsalakca bir propoganda filmiyle kötülemek resmen dangalakliktir. basroldeki karakterin böyle anlatilmasi gercekcilikten uzak. estetik de yok filmde. oysa nazi savas filmlerinde, 2. dünya savas filmlerinin cogunda en azindan bir estetik vardir. pianist ve schindler's list'te hümanizm genel fikir olurken, paths of glory'de savas karsitligi, der untergang'da ve das boot'da savasi alman askerlerinin gözünden anlatir ve oldukca objektifitir. hitler the rise of evil ise estetik yönünden ve hümanizm yönünden yoksun sadece aha bakin bu seytan diyerek sadece kötüler, böyle gerzek bir zihniyet ancak amerikan sinemasindan beklenebilir.
    filmde bir diger karakterlerde de zayifliklar var. goebbels karakteri propoganda bakanidir. ancak son derece kendine güvensiz biri olarak geciyor. goebbels de karizmatik, sert bir adamdir gercekte.(der untergang'daki goebbels'i izleyin)
    ensest iliski de fazla abartilmis, yahudi katliaminin fazla üzerinde durulmamis.(yanilmiyorsam gercekte üvey kuzeni de onu seviyordu)
    filmin tek begendigim yönü peter o'toole'u izlemek oldu.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap