1976 entry daha
  • * birimleri sorgulayin ve ezberleyin.
    * vektörleri çok iyi bilin.
    * türevin ve integralin ne anlama geldigini, neleri hesapladiklarini ogrenin ve formullerini kesinlikle ezberleyin.
    * trigonometri bilginiz üst düzey olsun.
    * logaritma kurallarini çok iyi bilin ve ezberleyin. ln'nin ne oldugunu, e sayisinin donusumlerini bilin, ezberleyin.
    * hangi alanin muhendisligini okuyorsaniz, o alanin temellerini cok iyi ogrenin ve kafa yorun. elektronikciyseniz lehim yapmayi bilin. insaatciysaniz bos bir yazinizda insaatta calisin. makineciyseniz de ayni sekilde. uzmanliginiza gore cesitlendirebilirsiniz.
    * aldiginiz dersleri hangi kitaplardan ogrendiginize dikkat edin. bu kitaplarin buyuk okullarda (mit, harvard vs.) da okutulduguna emin olun. eger sacma sapan kitaplar kullanan hocalariniz varsa, siz bu okullarda okutulan kitaplardan ogrenmeyi tercih edin. bu sayede hem terminolojiye asina olursunuz hem de tr sartlarinda bir standardin uzerinde olursunuz.
    * bir derse asla tek kitap uzerinden calismayin. bazi konular hocanin kullandigi kitapta daha kotu anlatilmistir veyahut soru bakimindan fakirdir. bu yuzden en az 3 4 kitabi aktif olarak takip edin. bu sayede hocanin soracagi sorulara daha hazirlikli olursunuz.
    * naylon staj yapmayin. staj yaptiginiz yerde calisanlarla da aranizi hep iyi tutun. kendinizi sevdirmeyi bilin.
    * universite okurken sempozyum, konferans gibi zengin cocuklarinin hikaye anlattigi toplantilara katilmayin. vaktinizi bunlara harcamayin. herkesin hayati ve kaderi farklidir. hele bakis acisi bambaskadir.
    * ne yaparsaniz yapin kendi mesleginizin haricinde kitap okumayi ihmal etmeyin. bu size derinlik katacaktir.
    * kiz / erkek konularini cok kafaniza takmayin. hayatinizi yasamayi ihmal etmeyin ancak temel amaciniz bu olmasin. tek basiniza hayattan keyif almayi bilin.
634 entry daha
hesabın var mı? giriş yap