77 entry daha
  • bogaz'a gidin. motor vapur ayrimini siktiredin, birinden birine binin, ust katta biyer bulun pufur pufur. izmir'i bilmem ama bogazin havasi cok superdir.
    inin 'deniz tasitindan', kanlica'ya gidin. ordan atlayin eminonu'nun kesmekesine katilin. ordan binin bir taksiye zeyrek'e cikin. minik minik guzelim cingene veletlerine seker verin, sarilip opmedigi kalsin. cikin ordan balat'a inin. evlerdeki yasanmisligi, eskiliginden gelen guzelligi gorun. usenmezseniz ben sevmem ama pierre lotiye cikin manzarayi izleyin.

    ordan atlayin otobuse taksim'e cikin. istiklal'de yuruyun. yururken insanlari yargilamakla ugrasacaginiza kafanizi kaldirin binalara bakin. kiliselere bakin. siradan yapilar degil cogu. yukari bakarken birine carparsaniz ozur dileyin. muhtemelen hosnutsuzlukla onemli degil gibi bi hareket yapacaktir. ben de oyle yapicam bana carparsaniz. bazilari da yuh be yuh diyecektir. sakin olun, istanbul hayvanlarla dolu demeyin. stresliyiz biz biraz. yururken dikkatli biri degilim diyorsaniz raylarin ustunde yurumeyin, tramvay carpmaz rahat olun.
    atlayin dolmusa ordan inin besiktas'a. inerken inonu stadi'a bakin hehe. ruhumuz burada yazan yer kapali tribun. tamam kizmayin, istemiyosaniz bakmayin. dolmabahce'ye bakin. inin besiktas'ta yuruyun. ortakoy'e dogru. durun ortakoy'e gelmeden. yahya efendi'ye cikin. yorulun biraz. cok yorulun hatta, yahya efendi turbesinin yukarisindaki mezarlarin arasinda yuruyun. caminin az yukarisinda bir veranda gibi bisey var. manzaraya bakin, tum o yokusun yorgunlugunu almazsa adam degilim. yildiz parkina da bir ugrayin. golet kenarinda cay icin. kasrlara gidin. emirgan'a gidin.

    inin asagi binin taksiye asiyan'a gidin. inerken hayirli isler diyin. ters ters bakarsa gulun, alisin. herkes muhtesem degil burada. olmak zorunda da degil, izole bi sehirde degilsiniz. tevfik fikret'in evine cikin. asinayim ben bu aska asiyana sarkisini soyleyerek yuruyun agaclarin arasinda.
    inin ordan atlayin taksiye eminonu tarafina gerisin geri... kavaklardan birine gidin derdim de uzak biraz. laf ediyosunuz sonra. eminonu'ne gelmeden karakoy'de inin. gevrek isteyin bir simitciden. simiti cikarip verecektir. gevrek ne derse simit deyin. yine verecektir. 'agzina sicarim gevrek ne ulan' derse bana gelin. simitten bir isirik siz alirsaniz 3 isirik martilara atin, akilli olun.

    sultanahmet'e gidin. cemberlitas'a gidin. kapali carsi'ya, misir carsina, sahaflara gidin. bunlari yaparken de insanlari yargilamakla ugrasmamaya devam edin, etrafiniza bakin. hamamlarin, camilerin, binalarin yapilarina bakin. en odun insan bile bir seyler yakalar, hisseder. kariye'ye de gidin arada.

    kordon gibi bir yer gormek istiyorsaniz izmir'e gidin. burda da vardir belki benzeri bilmedigim icin alternatifini soyleyemeyecegim. olay sahil seridi ise bir suru var ama. kordon kadar guzel degildir belki. ama bogaz siker arkadasim bunu bilin hehe.

    ne biliyim vaktiniz oldugu surece bunlardan bir kacini yapin. en azindan birini yapin. daha yapacak cok sey var da aklima gelmiyor, su an cok sicak lan. izmir'den bile sicak hahaha.
    bir de korkmayin. gotunuzu basinizi korumakla ugrasmayin. bizim ayiliklara katlanamiyorsaniz her seye ragmen gulmeyi deneyin. dedim ya izole bir yer degil burasi, geldiyseniz farkliliklara alisin. daha cekilir kilar farkli insanlar. her guler yuz gosterdigimin bana da guler yuz gostermesini dusunuyorum da bayar beni. tornadan cikmamis insanlara alisin. en kibarimiz da bu kesmekeste hayvanlasiyoruz mutemadiyen.

    cekinmeden giyin sortunuzu, askilinizi gezin. kimsenin gotunu kesmezler. iyi aksamlar diyin istiyorsaniz, dovmezler. adres sorun para istemezler. ben surekli adres soran biriyim bir kurus para vermedim haha cin olmadan da adam carpiyorum yani.

    kisaca guzel olani farketmeye calisin, etrafiniza bakin biraz. bir de farkli olani sevmeyi deneyin. burasi izole degil.
70 entry daha
hesabın var mı? giriş yap