aynı isimde "transformers (film)" başlığı da var
143 entry daha
  • --- spoiler ---
    beni yıllar öncesine, çocukluğuma götüren her sahnesini gözüm fal taşı gibi açık seyrettiren sadece aksiyondan ibaret süper film. anneme bu çizgi film için ufacık boyumla kafa tuttuğumu, dinletemeyince uslu bir çocuk olacağıma dair ettiğim yeminleri hatırladım. ayrıca zamanında transformers'ı 18:30'a, tam yalan rüzgarı isimli dünyanın en kolpa dizisinin yayın saatine koyan zihniyetin buradan tamınak oyim demek istiyorum.

    bu film mantık hatalarıyla dolu... gayet normal arkadaşım... bu bir çizgi film? sen 5 - 6 yaşındayken mantık arıyor muydun çizgi filmlerde? arayan zaten izlemesin bu o çizgi filmi elinde oyuncaklarıyla izleyenlerin filmi arkadaş. autobotlar değişirken elindeki oyuncağını "çiçuçuçi" diye değiştirmeye kasanların filmi. mantık hatası tabi olacak. "yetişin ağalar decepticon'lar bastı" diye sinyal gönderince galaksinin öbür ucundan otobüse atlayıp 20dk'da dünyaya gelen autobotları yadırgamayanların, optimus'un ilk göründüğü ve kamyon formunu aldığı sahnede yanındaki arkadaşını dürtük manyağı yapanların, bumbelbee'nin bacaklar kopunca onu yerde sürünürken görünce duygulananların, jazz ortadan ikiye kopunca şok olup "rospuç ocuu" diyenlerin filmi. sokarım amerikan propagandasına ben çizgi filmimi izledim gayet de zevk aldım.

    benim özellikle zevk aldığım sahneler şunlar;

    1. optimus ve megatron kapışması tabi ki filmin doruk noktasıydı ama ne yazık ki son noktayı koyan bizim sümüklü oldu. parça parça ayrılmasını isterdim megatron'un.

    2. starscream'in f-22'lere olan üstünlüğü, bir onun üstüne bir ötekinin üstüne zıplayıp dağıtması. yanından kaçanı değişerek yakalayıp tekrar pataklaması gayet güzeldi.

    3. filmin ilk giriş sahnesinde amerikan üssünün dağılması ayrı bir güzellikti. resmen kasmışlar ve süper olmuş.

    4. beni en çok gaza getiren sahne ise zaman zaman trafikte bir buldozerin içinde olup önümdeki arabaları kepçeyle arkaya atma isteğini hayata geçiren bonecrusher oldu. böyle bir sahneyi görmemi sağlayan cgi'cılara gerçekten sarılarak ağlamak istedim.

    ayrıca filmde gerçekten hata olan sahneler de var şöyle ki;

    1. küçücük araba nası kocaman robot oluyor lan? ahahha şaka lan şaka bu değil.

    2. opti (samimiyiz kendisiyle) veletleri elinde tutuyordu... buradan boyutları hakkında bir bilgimiz oldu. e dedenin gözlüğünü de elinde tutarken maşallah kocamandı gözlük? neredeyse veletlerin boyundaydı?

    3. kadınlar araba kullanamaz, kamyon hiç kullanamaz, geri geri o kadar süratle hiç mi hiç kullanamaz. çok büyük bir hata bu*.

    ayrıca filmde starscream'in daha çok madara edilmesini isterdim olmamış. megatron alemin en taşaklısı olmuş. gönül isterdi ki starscream'in elinde ufacık bi silah olup madara olsun yine de yıllar sonra onu da görmek güzeldi.

    kıssadan hisse eğlencelik, eski günleri anmalık tam tadında bir film olmuş. son kez uyarayım yine de; eğer spawn'ı izleyip "lan cehennemden adam mı çıkarmış?" dediysen... ya da superman gökyüzünde lana lang'a deydirirken "lan uzaylı niye bize benziyor? uzaylı dediğinin 9 kolu 200 gözü olur olm" dediysen, bir kere bile "transformers more than meet the eyes" repliğini götünden uydurup söylemediysen izleme, bir şey kaybetmezsin.

    ayrıca filmden çıktığımda otoparkta yalnız başına beni bekleyen, üstüne altında beklediği lambanın ışığı yansıyan osman'ı gördüğümde yüzümde bir tebessüm oluşturan, ne güzel olurdu be eve kadar yarışsak dediğim film olmuştur. yapanların ellerine sağlık be... 2.'yi de istiyoruz salak dinazorları da görelim anasını satayım.
    --- spoiler ---
270 entry daha
hesabın var mı? giriş yap