26 entry daha
  • geçenlerde bir arkadaşımın baskısına dayanamayıp tekrar izlemek zorunda kaldığım film (bkz: saruman la köpek balıklı film izlemek)
    hatırladığımdan çok daha kötü bir filmmiş meğer. köpek balıkları geri geri yüzemezler. akıl edemediklerinden değil, vücut yapıları buna uygun olmadığı için tornistanları yoktur ama bu mantık hatasının filme katkısı büyüktür. filmdeki aksiyon sahnelerinin nerdeyse hepsinde gerilip gerilip bi yerlere kafa atan köpek balıkları vardı. zaten jaws filminin meşhur kafes sahnesinde de köpek balığı geri geri yüzer. filmi mantıksız bulmamın nedeni bu değil. peki ne?
    punisher abi (neydi lan bu herifin adı?) kedi köpek sever gibi elini bir makonun sırtında dolaştırabiliyosa kıçını da 180 numara zımpara ile siliyordur herhalde. birader o mıncıkladığın şey filipır diil. paramparça eder elinin derisini. bu muydu derdim? yok bu da değil. gayet küt burunlu olması gerektiği halde zargana gibi sipsivri olan kaplan köpek balığını da dert etmedim. adamlar bi de kaplan köpek balığı için dizayn kasmaya gerek görmemişler elde hazır duran makonın sırtına basmışlar zebra desenini olmuş sana kaplan köpek balığı.

    köpek balığının sedyeye bağlı stellan skarsgard' ı cama fırlattığı sahnede benim bir şey dememe gerek kalmadı. filmin fanatiği arkadaş da "nası gitti lan o sedye öyle roket gibi? köpek balığının bıraktığı anda durması gerekmez miydi onun" dedi hatta "bari ağzından bırakınca kuyruğuyla bi çaksaydı da öyle hızlansaydı" diye ekledi. ben sadece canım stellan skarsgard'ımın koç boynuzu olarak kullanılmasına yandım o kadar.

    benim kafayı taktığım asıl konu köpek balıklarının dertlerinin anlaşıldığı noktaydı. meğer balıklar platformu batırıp çelik kafeslerin içinden çıkmaya çalışıyorlarmış. tamam bir köpek balığı kafesin suyun altında kalan titanyum bölümünü kıramayacağını bilebilir. denemiştir, baktı kırılmıyo vazgeçmiştir. ama nasıl olur da bir balık "ulan bu titanyum ama üstü çelik. dur ben şu tesisi batırayım da çelik kısımları kırar kaçarım" der? metalürji mi okudun pezevenk? ben ayırt edemem çelikle titanyumu bir bakışta.
    sözün özü filmin temelini oluşturan bu kaçış planı sadece zeka ile olacak iş değildir, zaten o köpek balıkları bu kadar zeki olsaydılar böyle boktan bir filmde oynamazlardı.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap