4 entry daha
  • türkiye ve avrupa birligi iliskileri hakkinda gelecege donuk epey ilginc ve kapsamli bir rapor hazirlamis uluslararasi sivil toplum orgutu, ya da ecnebi lisanindaki ismiyle think tank.

    raporun türkçe bir ozeti icin http://www.crisisgroup.org/…e/index.cfm?l=1&id=5005 adresine, ingilizce raporun tamami icin http://www.crisisgroup.org/…ope___the_way_ahead.pdf adresine bakilabilir.

    rapordan kisa bir alinti:

    "bazı avrupalı liderlerin yaptığı gibi türkiye’nin mevcut siyasi, ekonomik, sosyal ve demografik yapısının yaratabileceği sorunlara işaret ederek ülkenin avrupa’dan dışlanması yönünde yorumlarda bulunmak reform sürecinin dönüştürücü potansiyelini hafife almak anlamına gelmektedir. bu dar görüşlü yaklaşım, batı ve doğu avrupa’da daha önceki entegrasyon süreçlerinde görülen başarı hikayelerini görmezden gelmektedir. asıl tartışma reform sürecinden geçmiş bir türkiye’nin yine aynı şekilde reform sürecinden geçmiş bir ab’ye olası üyeliği üzerinden yapılmalıdır.

    türkiye’nin ab’ye olası üyeliğine karşı çıkan avrupalılar bu yolla avrupa’nın çıkarlarına verdikleri zararı azımsamaktadırlar."
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap