75 entry daha
  • bu yol üzerinde 3 ayrı işletmeci olduğu için en azından tek işletmeciye para ödeyip, bu otoyoldan en minimal ücretle faydalanmanız için yapmanız gerekenleri söylüyorum.

    eğer bağlantı yollarına bile dolar üzerinden ücret keserseniz, insanlar da kendi basit yöntemleriyle bu beton lobisine daha fazla kazandırmamayı bu şekilde öğrenecektir. özellikle aracı 2.sınıf ve üzeri olup, daha fazla otoyol ücreti ödeyenler pür dikkat okusunlar.

    kınalı ile 3.havalimanı arasını avrupa otoyol a.ş. işletiyor.
    3.havalimanı ile kurtköy arasını ica işletiyor.
    kurtköy ile akyazı arasını ise anadolu otoyol a.ş. işletiyor.

    akyazı, sakarya, izmit yönünden istanbul'a doğru gelirken mutlaka istanbul park gişelerinden çıkış yapın. çıkış yaptıktan sonra şile tabelasını takip edin. bağlandığınız bu bölünmüş yol sizi kurnaköy ve paşaköy üzerinden ücretsiz bir şekilde çekmeköy'e götürecektir. eğer ki istanbul park kavşağından çıkış yapmazsanız, kurnaköy gişelerinden giriş yaptığınız ica firmasına da ayrıca yol ücreti ödeyeceksiniz. bu yol opsiyonuyla çıkış yapacağınız gişeye göre en az 30 lira kârdasınız. istanbul'a girdiğinizde ilk çıkış yönü istanbul park unutmayalım. ayrıca bu çıkış üzerinden
    e-5, tem, pendik, kartal istikametine de bağlanabileceğinizi unutmayın.

    geldik avrupa kısmına. kınalı, çatalca, başakşehir yönünden üçüncü havalimanına doğru gidiyorsanız, otoyolun tabelalarındaki 3. havalimanı yönlendirmesinden değil, tayakadın kavşağından çıkış yapın. tayakadın kavşağından çıkış yapar yapmaz yol sizi 2 dakika sonra üçüncü havalimanının ana girişine ulaştıracaktır. eğer bu şekilde çıkış yapmazsanız serbest geçiş ücreti adı altında daha fazla ücret ödemiş olacaksınız. bu arada otoyoldan çıkış tabelasında tayakadın, arnavutköy yazıyor.
    yani 3. havalimanı kavşağından önceki gişeden çıkıyorsunuz.

    yine çekmeköy, riva, yavuz sultan selim köprüsü ve sarıyer üzerinden üçüncü havalimanına doğru geliyorsanız, ışıklar gişelerinden çıkış yaparak, üçüncü havalimanı yoluna bağlanınız. otobandan çıkış yönü tabelasında kemerburgaz ve hasdal olarak yazıyor. eğer ışıklar gişelerinden çıkış yapmazsanız, ica dışında bir de diğer işletmeci olan avrupa otoyol a.ş.'ye extra ücret ödemek zorunda kalacaksınız. yani otoyolun sizi üçüncü havalimanı diye yönlendirdiği güzergaha uymadan,
    bir önceki çıkışı kullanarak daha fazla ücret ödememiş olacaksınız.

    otobüsler gibi mecburi şekilde yavuz sultan selim köprüsü'nü kullanmak zorunda kaldığınızda, eğer avrupa yönünden geliyorsanız köprüyü geçtikten sonraki ilk çıkış riva'dan çıkarak riva-kavacık bağlantı yolu üzerinden tem'e bağlanabilirsiniz.
    yerel şehirlerarası otobüslerin neredeyse tamamı hem km. uzatmamak, hem şehiriçi yolcusunu alabilmek hem de daha fazla otoban ücreti ödememek için bu yolu kullanıyor. tabi tem trafiğini de burada gözetmenizde fayda var.

    yine bu yolu kullanarak kurtköy, pendik, tuzla ve gebze istikametine gidecekseniz, alemdağ veya paşaköy gişelerinden direkt olarak çıkıyorsunuz. çıktıktan sonra ise şile yönünü takip ederek, paşaköy-kurnaköy bölünmüş yolunu kullanarak viaport'un önüne kadar ücretsiz bir şekilde gidiyorsunuz. aksi takdirde sizden yine
    30 liradan fazla ücret kesilecek. bu alternatif yol kuzey marmara yolu ile aynı paralelde ilerliyor.

    yolun tamamı kullanıma açıldığında istanbul-izmit arasındaki yoğun kamyon ve tır trafiğini by-pass etmek istiyorsanız, bu yola tem orhanlı kavşağından çıkarak, istanbul park yönünü takip edin ve istanbul park gişelerinden kuzey marmara otoyoluna bağlanın. bunu yaparsanız 3.havalimanı-kurtköy arasını işleten ica'ya yine fazladan para ödememiş olacaksınız. yola girdikten sonra ise sakarya akyazı'ya kadar devam etmenize gerek yok. izmit doğu çıkışı o4 ve d100 arasındaki en yakın çıkış. izmit'ten çıkış yaparak d100 ve o4 üzerinden yolunuza devam edebilirsiniz.

    eğer bu yolu ekonomik bir şekilde kullanmak istiyorsanız çıkacağınız gişeyi önceden bilip, tabelalara ve navigasyona uymayacaksınız. bu basit yönergeler işinize yarayacaktır.

    edit: tekirdağ ve çorlu istikametinden istanbul'a doğru gelenlere önemli bir uyarı: bu çakallar 3 yolu birleştiren kınalı kavşağında d100 ve tem yoluna dönüş için tabelada istanbul yerine silivri ve selimpaşa yazmışlar. istanbul diye gösterilen yön kuzey marmara otoyolunun girişi.

    kınalı kavşağında istanbul yönünde eğer sağa dönmeyip istanbul tabelasını takip ederseniz geçmişler olsun. direkt olarak kuzey marmara otoyoluna bağlanıyorsunuz bu noktaya lütfen dikkat edin.
384 entry daha
hesabın var mı? giriş yap