289 entry daha
  • kitabın ya da filmin en can alıcı noktası kesinlikle hz. isa'nın tanrı olmadığı, herkes gibi sıradan bir insan oldugu iddiasıdır. dahası hristiyanlıkla ilgili en temel inançların isa'nın ölümünden 300 yıl sonra iznik konsilinde kararlaştırıldığı ve konsilin kararlarının tamamiyle yanlıs oldugunun soylenmesidir.

    hristiyanlar kızmakta çok haklılar gerçekten. dan brown'un hz. isa'nın aslında çarmıha gerilmediğini de soylemek istediğini ancak bu kadarını soyleyebildiğini itiraf etmiş olması da çok ilginç bir başka nokta. bütün bunlar hristiyanlıkla ilgili kuran'da yazılanlar.

    bütün dinlerin aynı yalanlarla çarpıtıldıgını da daha iyi anlıyoruz. insanlar özellikle yahudiler peygamberleri hiç sevmediler. hz. musa'yı küçümseyerek saf dısı bıraktılar. hz. isa'yı da, oldugundan cok daha büyük gösterek. böylece onu ulasılmaz kıldılar. sözlerini tanrının sözleri davranıslarını da tanrının davranısları olarak yansıttılar. böylece peygamberlerinin davranıslarını devam ettirmek zorunda kalmadılar.

    en son gelen din olarak müslümanlık ve tevrat ve incildeki eksiklikler ve carpıtılmıslıklar düzenlenerek indirilmiş en son kitap olarak da kuran digerlerine nazaran daha az değiştirilmişlerdir. kaldı ki kuran allahın koruması altındadır ve asla içeriği değiştirilemeyecektir. ancak yine de süratle müslümanlık da yozlastırılmaya devam etmektedir. peygambere asırı övgüler düzülmeye baslanmıs, peygambere isnat edilemeyen tanrılık vasıfları rasgele şeyhlere ve evliyalara isnat edilmeye baslanmıstır.

    bütün bunlar insanların hep aynı yalanları soylediği hep aynı sekilde aldandıgını gostermektedir.

    konunun dısına cıktık özür dilerim. tanımla bitirmem gerekirse;

    son derece cesur bir kitaptır.
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap