35 entry daha
  • bir de b modeli varmış bunun, ama hiç bir zaman üretilmemiş. prototip olarak kalmış. üretilseymiş, mevcut concorde ile aynı süpersonik seyir hızına ve performansına sahip olacakmış, ama bunun haricinde şu artılara da sahip olacakmış:

    - daha az yakıt tüketimi
    - daha uzun menzil
    - daha üstün subsonic uçuş performansı
    - havalimanı çevresine daha az gürültü yayma.

    buyrun burada da ayrıntısı: http://www.concordesst.com/concordeb.html

    geliştirilebilseydi, bugün daha da üstün bir süpersonik jetimiz olacaktı. ancak, eski concorde'un ellerinde patlaması nedeniyle bunu üretime geçirmeye cesaret edememişler anlaşılan.

    bu da benim concorde'a yazdığım mektuptur:

    "
    sevgili concorde,

    umarım yattığın yerde rahatsındır; sana iyi bakıyorlardır. sen gittin gideli buraları çok değişti. bir süpersonik yolcu jetimiz tabii ki yok artık; mig'lerin bir yolcu jetini kovalayıp da yakalayamaması hikayeleri, kalkıştan daha önce varış, bunlar tatlı bir anıdan öteye geçemiyor. seninle uçma fırsatını asla yakalayamadım. ve biliyorum ki, sen benim ömrümün sonuna kadar var olsan bile seninle uçma fırsatını asla yakalayamayacaktım. hiç farketmez; bil ki bütün bunlara rağmen sen varken havacılık dünyası başka bir güzeldi. şimdi millet 550-800 yolcu taşımasıyla övünen, ancak arkadan rüzgar ittirmedikçe 0.9 mach'ın üstünü asla göremeyecek olan hantal bir şişkonun peşinde koşturmakta. ben ise o şişkoyla hiç ilgilenmiyorum; sadece seni anıyor ve senin yasını tutuyorum. kendine iyi bak. sen bir tanesin.

    sevgiler,
    elbik.
    "
109 entry daha
hesabın var mı? giriş yap