240 entry daha
  • ekşi sözlükte 'starbucksyesili' nicki ile zaman gazetesinin haber yaptığı kurgu bir hikaye oluşturup paylaşarak algı operasyonu yapmaya çalışan terör örgütü. bu haber kurgusunun acilen silinmesi gerekiyor ekşi sözlükten. zira türk polisini karalamaya çalışmak ve olmamış olayları olmuş gibi anlatmak suçtur.

    entry şu: #113184918 . haberin nasıl kurgu olduğunu hemen size açıklıyorum.

    1-) beşiktaş monaco maçı 2016 değil 2017 ekiminde. kaynak
    he diyeceksiniz ki bir yıl öncesinde de aynı maç vardı, yok arkadaşım bakabilirsiniz google amcaya 'beşiktaş vs monaco 2016' yazıp görün. entry 2016'daydı diyor. editlenmesine karşı ss

    2-) kadın diyor ki valizimi taşıyamadım 5. kata kadar. yahu ben bir tane valizle nezarethaneye atılan görmedim, tatile mi çıkıyorsunuz polis gözaltına alırken bırak valizi ayakkabı bağcığına izin vermiyor.

    ayrıca anlatılana göre sorgu 5. katta, nezarethane en aşağıda (olması gerektiği gibi) neden 5. kata kadar bavul çıkarttınız anlamadım. nezarethaneden sonra acile götürülüyorlar sanki otele yerleşiyorlarmış gibi. önce acile sonra nezarethaneye götürülürsünüz normalde.

    ayrıca ayrıca, kadın önce emniyete sonra acile götürüldük orada eşim darp edildiği halde doktor darp yoktur dedi, 'eşimin yanına koştum' 'doktora şunu sordum' gibi ifadeler kullanmış neden imkansız biraz anlatayım: birincisi, kelepçelisinizdir doktor kontrolünde, kimse kimse ile konuşmaz ve yanınızda kaçmayın diye polisler bekler. doktor kontrolüne tek tek girilir, muayene kapısı kapatılır. sırada en ufak hareketinizde kolunuzdan tutup nereye gidiyorsun diye sorarlar. doktor kontrolü ve raporu hazırlarken de öyle kimse odaya dalıp 'nasıl darp yok doktorum' diyemez.

    ayrıca türk hastanesindeki türk doktorları, emin olun oranızdaki buranızdaki ufacıcık bir çiziğin bile raporunu tutuyorlar. bunu kendi gözlerimle görmesem çok inanmam ama gerçekten ne olursa olsun vücudunuzun her tarafı incelenir ve raporu tutulur. benim gördüğüm kadarı böyleydi en azından.

    3-) 17 ekim 2016 da dolunay yok, 16 ekim'de var, ayrıca beşiktaş monaco maçından sonra evden ayrıldıkları yazıyor o saatte dolunay olsa, maç olsa bile dünyamızın uydusu ay'ı net bir şekilde göremezsiniz. ay o gecenin çok daha geç saatlerinde doğmuş.

    4-) 12 8 ve 4 yaşında 3 tane evladının olduğunu söylüyor anne, ve bu anlattıklarının arasında annesine babasına bıraktığını söylüyor. sebebini alıntı yapıyorum, 'çevremizde yaşananları gördüğümüzden her an gözaltına alınırız endişesiyle'

    demek ki bir bok yemişsiniz, biz bir şey yapmadık suçumuz ne bizim diye feryat ediyorsunuz ama gözaltına alınırız diye çocukları bırakmışsınız. bende yaşadım o günleri istanbul'da hiç bir şekilde gözaltına alınırım endişesi taşımadım. çevremdekiler de taşımadılar.

    5-) 10 tane anne 7 tanesinin bebeği var falan deniliyor. çocuklar alınıyorsa anneleri ile değil çocuk şubeye veya bakılacakları bir yere götürülür benim bildiğim. çünkü gözaltı nezarethanede geçer cezaevinde değil.

    6-) bir kaç gün sonra izin verdiler diyor bebeklerinin nezarethanede annelerinden süt emmesi için, kardeş aç bebek öyle durmaz ağlar, illa birisini de rahatsız eder günlerce ağlarlar, yani orada bahsedilen gibi erkek memurların biz indirmiyoruz bayan memurlar indiriyor demelerine imkan yok kafaları sikilir ağlama sesinden bayanlardan önce indirirler.

    yani bence burası komple yalan yok bebekler yukarıda biz aşağıdayız seslerini duyuyoruz vs çok mantıksız. 5 iq'su olan bir insan bile sizin ve bebeklerin birbirinizin sesini duyup ağlayacağınızı, isyan çıkaracağınızı vs düşünüp ayırırlar sizi.

    7-)polislerin ödülü 2+1 lüks dairelermiş, bunu okuduğumda cidden haykırarak güldüm. hani atarsın da tutarlı at devlet toki dairelerini fetöcü yakalayan polislere vermesi baya uçuk geldi.

    8-) çoğu operasyon, baskın vs gece, akşam üzeri yapılmaz. hele hele gelen adamlar da durun biraz size işkence edelim, maç izleyelim ooooh hatta 2 bira açalım demezler.

    baskına gelen bir 'terörle mücadele' polis memuru eğitimi gereği dikkat üzerinde olması gerekir, çünkü girdiği ortamda bir yere bir silah gizlenmiş olabilir, bilmedikleri bir ton şey olabilir. bu yüzden o ortamda uzun süre kalmak istemezler. hemen alacaklarını paketleyip gitmek isterler. çelik yelekleri kaskları olur. sivil gelmeleri için mali şube falan olmaları gerek terörle mücalede şubesi hayatta sivil gelmez diye düşünüyorum. oturmazlar bile yani bir yere.

    baskınlarda başka bir yer ile haber alıp verilmemesi vs gibi olaylardan dolayı da çoğunlukla şafak vakti yapılır.

    birde zamanında gece baskın yapmak ana yasaya göre yasak diye okumuştum, ne kadar doğrudur bilemiyorum ama onuda yazayım.

    buradan sonrası benim kendi kişisel düşüncelerim, yanlış düşünüyor olabilirim;

    9-) işkence yeni bir şey değil, ama yaparken yok elektrik vereyim, hele hele genital organlarına elektrik verip kısır bırakayım demek çook eskide kaldı. bir tane doktor raporunun ile insan hakları mahkemesine gitmesi ile çoğu şey kanıtlanabilir.

    ayrıca bu işkenceden hemen sonra sonra eşi ile görüştürülüp hatta öptürmüşler alnından. adam da genital bölgesine yapılan işkenceye ve hatta çocuk sahibi olamayacağım galiba demesine rağmen bildiğin yürüyerek ayrılmış oradan. siz bence biraz daha işkence konulu solcu filmi izleyin, çünkü burası biraz 'imkansız'.

    10-) saatlerce işkence edilmiş anlatılana göre, polisler oturup maçı izlemişler, kadını da en son giyin gidiyorsunuz bir daha da geri dönemeyeceksiniz diye bir erkek polis eşliğinde giydirmişler.

    bir kere baskından sonra kimse giydirilmez, yani hadi giyin falan da denilmez en kötü üzerine başka bir örtü bir şey al denir o şekilde götürülür. sonrasında nezarethaneye birisi tarafından giysi getirilirse verilir. yani öyle valiz toplamak falan hikaye tamamen, otele mi gidiyorsunuz kardeşim ne sallamışsınız be.

    polis tabii ki yanında bekleyecek ama ablacım sende iç çamaşırını değiştirme, hani ben anlamadım anlayan varsa anlatabilirse sevinirim. kadın iç çamaşırını neden değiştirmiş madem erkek polis bekliyor başında.

    daha da tuhafı kadın neden dolaba erişebilmiş, hani madem üstünün değişmesi gerek polis gidip alır dolaptan giysileri, eve baskın yapmaya gelmişsin bırakıyorsun şüpheli kendi dolabını açıyor evde. silah falan yoktur canım hiç giyinecek sadece. polisler de boşuna zaten eğitim alıyor.

    11-) nezarethanelerin temizlik durumunun çok çok kötü olduğu zaten malum bir şey. ama benim bildiğim kadarı ile kamera olması zaten yasal bir zorunluluk.

    12-) bir deniyor ki nezarethanede 3 kadındık, bir deniyor ki 10 kadındık 5 - 5 iki ayrı 'odaya' yerleştirdiler.

    13-) 3 kişi tek yatağı paylaştık deniliyor, tekrar söylüyorum nezarethane otel değildir, yatak matak hikaye yani, tahta vardır tahta, onun üzerinde uyursun.

    son olarak; ben görebildiklerimi yazdım ama ilk okuduğumda gerçek zannetmiştim. emin olun olayın bu anlatılanlar ile alakası yoktur. kadın hiç bir şey yapmadık diyor ama gözaltına alınacağını tahmin ederek çocuklarını bırakmış, yani bir boklar yemişler belli, burada uydurma şeyler ile ağlıyorlar. bu tarz haberlere itibar etmeyiniz.
211 entry daha
hesabın var mı? giriş yap