1 entry daha
  • senelerce kitlelerin emeğini sömüren, emeklerini çalan ve bunu "düzen" başlığı altında beis görmeden gerçekleştirebilen kapital sahibi kuvvetlerin milisleri tarafından hazırlanmış bir projedir ( dındırı dındırı diye at koşturarak devrime giden suser) .

    şimdi bu kapital kuvvetler, yandım anam çığlıkları altında bir affedilme çırpınışı içerisindeler. hit zamanlarında sömürülmüş emekçilerin çocukları geliyor ve kapital güçler bir zamanlar hızlarını alamayıp bu çocukların da geleceklerini çalmış bulundular.

    geri dönüşüm malzemesinden yapılmış poşetler, ofislerdeki dönüşüm kutuları, çevreci aktiviteler, "dünyanın kurtarılması için bu sene xx bin dolar bütçe ayırdık" söylemleri, maalesef okuma yazmayı mecburen yapmış olan nesle hitap ediyor. gelen nesil başka şeylere bakıyor;
    bana su hakkında tatava yapıyorsun ama yönetim kurulundaki insanlar bu önerileri uyguluyor mu?
    çalışanlarını, perakende noktalarını bu kampanyaya katılması için afişler veya flayerlardan fazlasını ( ^^ ) kullanarak teşvik ediyor musun?
    ulaşım için motorlu taşıt yerine ekolojik araçlar kullanan personelini el üstünde tutuyor ve onlara daha fazlasını sunuyor musun?
    allahaşkına yönetim kurulu demiştik; işe bisikletle giden var mı yahu
    ya da ofis veya fabrikanızın yemekhanesini bir görebilir miyiz, nasıl işliyor(kendim için değil kamu için istiyorum)

    yoksa tüm bu projeyi yapması için her gün işe mercedes ile gidip gelen 5 kişiye kalbur üstü para verip fason üretim yapan fabrikalarınızın bacalarına dair verileri gizlemek için rüşvet mi dağıtıyorsunuz?

    biraz ağır ithamlar bu proje için ancak büyük firmaların bu "redemption" çabalarının samimiyetsizliğini birileri yüzlerine vurmalıydı.

    yine de proje için bu insanlık teşekkür etmeyi bilir. efendimiz yeri gelindiğinde başımızı okşar ve biz de ağlayarak seviniriz.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap