8 entry daha
  • tabi ki bedava olmayacak o vize serbestisi.

    erdoğan’ın elinde demokles’in kılıcı gibi duran mülteci kozu karşılığında verecekler (eğer gerçekleşirse) o serbestiyi. (bkz: geri kabul anlaşması)

    böylece kendi kamuoylarına bu vize serbestisini kabul ettirebilecekler (mülteci tehditinden kurtulduk) hem de erdoğan’ın elinden her krizde kullanmakla tehdit ettiği (sınırları açaram ha) çok önemli bir kozu almış olacaklar. vize serbestisi de erdoğan’a seçim kazandırabilecek bir olay olabileceği için iki tarafında işine gelecek bir durum oluşmuş olacak. eyyorlamam bu kadar

    edit: arkadaşlar bazılarınızın sandığı gibi bu vize serbestisi denen şey elini kolunu sallayanın gidip avrupa’da yaşamasına imkan sağlayacak bir durum değil. yine insiyatif pasaport polisinde olacak, kaşınızı gözünüzü beğenmezse yallah ilk uçakla geri gönderecekler, yine seyahatler limitli bir süre için olacak, yine otel rez., dönüş biletinize vb bakacaklar, daha uçağa binmeden siyasi sığınmada bulunmayacağınıza dair taahhütname imzalatacaklar, biyometrik pasaportla gireceksiniz, girerken parmak izi ve retina kaydınızı alacaklar ve olur da kaçak kalmak istediniz, yakaladıkları anda deport edecekler, geri kabul anlaşmasından dolayı da paşa paşa geri alınacaksınız. avrupalı salak mı kendini sağlama almadan vize serbestisini kabul etsin.

    edit: ekşi sözlük sen ne hale geldin, eskiden buraya yazar olmak hakikaten zor bir olaydı. öyle mesajlar alıyorum ki kanınız donar. adamın konu ile zerre bilgisi yok, tamamen kulaktan dolma zırvalar, bir de aklı sıra dalga geçiyor. bu özgüveni nereden buluyorsunuz aklım almıyor.
161 entry daha
hesabın var mı? giriş yap