10 entry daha
  • akıncı'nın kazanacağı seçimdir. kıbrıs, türklerindir kafasında olan biriyim. ancak yılda 2 aydan fazla kıbrıs halkını gören, bilen, türkiye'de dahi kıbrıs gazetelerini, televizyonlarını takip eden birisi olarak son derece net bir şekilde diyebilirim ki, kıbrıslılar türkiye'yi engel olarak görüyor. bugün kıbrıs'ın kişi başına düşen milli geliri 13-15 bin dolar arasında. yani türkiye'den çok daha iyi durumdalar. ve kıbrıs insanı bir ada insanı. yani bu kişiler küçük dünyalarında sorunsuz şekilde mutlular. gündemleri türkiye ile ortak bile değil. bizden son derece kopuk yaşıyorlar. bizim dertlerimizle dert sahibi değiller. onlar kendi mutluluklarını istiyorlar. bu kadar.
    ha türkiye ne konuda engel oluyor mesela? kıbrıs ingiltere'den ithal edebilirken, ihraç ederken zorlanıyor. neden? türkiye kendi denetiminde tutuyor. şimdi bunu istemediği için gerçekten kıbrıslıları suçlayabilir miyiz? hiç sanmıyorum.

    yoksa bana kalsa da biz orada olmazsak rumlar katleder. ama bu yolu seçene de bir şey diyemeyiz. kıbrıs, ailenin haşarı çocuğu gibi. sokakta dayak yiyip abisi tarafından kurtarıldı ama ayakları üzerinde duracağını iddia ediyor.

    ayrıca maraş konusu da ayrı ilginç. yahu maraş'ı kapalı hale getiren diğer ülkeler değil ki. türkiye'nin talebi bu.
    türkiye istemediği için maraş açılmıyor. sebebi de basit. maraş, türkiye'nin kıbrıs'taki en önemli kozu. hatta rumlar için lefkoşa'nın tamamını kktc'ye bırakmak istemesine sebep olacak kadar büyük bir koz. maraş'ın içindeki en büyük otel golden sands. ve bu otel, ingiliz kraliyet ailesinin oteli. her sene bakım görüyor otel, bir gün açılma ihtimaline karşı.
    kalkıp burada maraş'ın açılmasını diğer devletler istemiyor goygoyu yapmaya gerek yok. türkiye istemiyor. yoksa adanın garantörü olan devletlerden biri olan ingiltere neden açılmasını istemesin buradan para kazanacakken. ha bu arada maraş'ın kktc'ye ait olduğu ise kesin değildir. çünkü zaten türk ordusu maraş'ı kesinlikle işgal etmemiştir. güvenlik amacıyla oradadır. zaten o yüzden maraş bir hayalet şehirdir. içindeki hiçbir şeye tam da bu yüzden dokunulmadı. türk ordusu onurlu bir ordudur. orası rumlardan temizlenirken nasılsa hala öyle bir yer maraş. kül tablalarındaki izmaritlere kadar hem de.
    yani maraş açıldığı zaman orası kktc'ye bırakılacak diye bir şey yok. orası hala daha rum toprağı olacak.
230 entry daha
hesabın var mı? giriş yap