11 entry daha
  • bu işi yapanların sattıkları ürüne göre aylık gelirinin ortalama 1000 ytl ile 5000 ytl arasında bir dağılımı olduğuna bizzat şahit olduğum meslek grubu. özellikle büyük şehirlerde merkez sayılabilecek yerlerde tezgah açmak iyi bir kazanç sağlamaktadır. ankara'da kızılay ve izmir'de kemeraltı bu işin en iyi gelir elde edildiği bir kaç mekandan biridir. şunu da belirtmek gerekir ki böyle mekanlarda arkanız sağlam değilse kimse size iş yaptırmaz, kendi kafanıza göre tezgah açamazsınız. tabi bir de zabıta mevzusunu unutmamak gerekir, her işportacı kaptırılan malı geri alabilmek ve yer konusunda kolaylık sağlayacağı düşüncesiyle potansiyel rüşvetci gözüyle bakılan zabıta ile arasını kötü tutmak istemez.

    bu işin riskleri de çoktur, şahsım açısından en büyük risk sürekli dışarıda olmak... gece ve gündüz günün çoğunu yağmur, çamur, kar demeden, soğuk havaya ya da sıcak havaya aldırmadan dışarıda geçirmek... tabii arada zabita ile köşe kapmaca oynamak da bir risk sayılabilinir.

    işporta öyle bir dünya ki 1'e aldığın ürünün 10'a satıldığı, malların kimsinin sağlam kimisinin bozuk çıktığı ama her şeye rağmen satıcısına para kazandıran bir meslek. ilk okul mezunundan-üniversite öğrencisine, memurundan-emeklisine, vasıflısı işsizinden-vasıfsız işsizine herkesin bulunduğu bir dünya.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap