3108 entry daha
  • öncelikle habercilik nedir merak ediyorsanız şuradaki videoyu izlemenizi tavsiye ederim, kısa zaten yaklaşık 2 dakikalık bir video. habercilik nedir ve nasıl olmalıdır bunun bir özeti.

    daha önce konu üzerine yazdığım iki entry;
    (bkz: #115051610)
    (bkz: #115094439)

    yazdığım şeyler yavaştan herkesin dikkatini çekmeye ve dillendirilmeye başlandı, muhalefet de konuşuyor sonunda. fakat muhalefet konuşurken keşke medyanın gizlediklerini de konuşsa, çünkü medyanın nasıl ikiyüzlü davrandığı onlar konuşur ise iyice ayyuka çıkacaktır.

    hem izmir'de olup o depremi yaşamış bir vatandaş hem de depremin en yoğun yaşandığı bayraklı'ya yardıma gitmiş biri olarak konuşuyorum.

    klasik medya yine ahlaksızlığını gösteriyor, neden bu ülkede hiçbir şeyin değişmediğini anlatıyor. bugün biraz fox'ta konuşulması dışında ntv, cnn, habertürk gibi haber kanallarının hiçbirinde gerçekten deprem bölgesi hakkında hiçbir şey gösterilmemiştir. sadece birkaç enkaza odaklanılmış, enkazdan kurtarılan insanlar ve onları kurtaranlar üzerinden drama sahnelenmiştir televizyonda. özellikle ilk gün kurtarılan buse, daha sonrasında elif ve ayda üzerinden bu drama gerçekleştirildi. yeter artık gerçekten. orada acı çeken insanlar sizin reyting kasıp 3 kuruş fazla kazanacaksınız diye acı çekmiyor, siz onları konuştuğunuz kadar o acıları yaşatanları da konuşmak zorundasınız. iki elin parmağı kadar enkaz olmuş bina dışında bayraklı'da boşaltılan yüzlerce bina ve evsiz kalmış binlerce vatandaşı konuşmak zorundasınız, hükümetin yıllardır ne önlem aldığını ve deprem vergisi adı altında toplanan paraları konuşmak zorundasınız, bu boku yiyen müteahhitleri konuşup onları ifşa etmek zorundasınız. sadece televizyon izleyen bir insan sanar ki izmir'in geri kalanında hayat devam ediyor, birkaç çürük bina var ve onlar çöktü sadece fakat işin aslı binlerce insan sokaklarda; çevremde hiçbir bina yıkılmamış olsa da (karşıyaka'da yaşıyorum) çevremde oturulamaz hale gelmiş ve mühürlenmiş 7 - 8 apartman var sadece benim saydığım ki bu binalar deprem sadece birkaç saniye fazla sürse kesinlikle yıkılacak şekilde hasar görmüşler. fakat bunları göstermek ve sorgulamak, hatta hesap sormak yerine buse ile telefonda konuşan görevli hanımı "o an ne hissettiniz" diye (görevli hanım "benim değil, buse'nin ne hissediyor olduğu o an önemli olan" demişti), bugün ayda'yı bulduğunda "sanki hiç enkaz altında değilmiş gibiydi, çok güzel gülüyordu, anlatamam" diyip ağlayan akut görevlisi abimizi "nolur anlat" diye sıkıştırıyorsunuz.

    siz haber kuruluşları; tüm dünyanın minimum 6.9 dediği depreme hala 6.6 yazacak kadar utanmaz, "birkaç metrekare büyük evde oturmasalarmış" diyen devlet bahçeli'ye hesap soramayacak kadar korkak, gerçekleri ve depremzedelerin durumunu gösteremeyecek kadar yalancı, hükümete hiçbir eleştiri getiremeyecek kadar çıkarcı ve yalaka, 1 can daha kurtarayım diye uykusuz ve aç bir şekilde çalışan görevlilerden dramatik hikaye bekleyecek kadar vicdan yoksunu, 3 yaşında 90 saat boyunca enkazın altında beklemiş ufacık dünyadan habersiz bir bebekten prim yapmaya çalışacak kadar ahlaksızsınız. işte siz bu kadarsınız, ne insanlıktan ne habercilik ilkelerinden nasibini al(a)mamış bir topluluksunuz.
336 entry daha
hesabın var mı? giriş yap