3024 entry daha
  • hiçbir programda deprem vergilerinin nereye gittiğinin, 99 yılından beri ne önlem alındığının sorulmaması ülkecek hicbir şekilde akıllanamayacağımızı gösterdi bir kez daha depremin 4. gününe girerken. medya sağolsun bütün izmir'in fay haritasını, fay biçimlerini, binaların ve yerin deprem mekaniğini öğrendik. fakat nasıl güzel uyutulduğumuzu gören gözler anladı.

    bir konuyu da siyasileştirmeyin, deprem üzerinden siyaset yapmayın diyenlerin ağzına sıçmak lazım aslında. olay o kadar siyasi ki medyada tek kelime eden yok. şurada ilçe ilçe mesela istanbul'da olası büyük bir depremde kaç tane bina hasar görecek/yıkılacak hepsinin raporu var ama önlem var mı? yok, çünkü "hayatlarınız değerli" demek prim yapmaz fakat kanal istanbul gibi sikimsonik projeler prim yapar. gerçekten birinin çıkıp sorması lazım bu deprem vergileri ne yapıldı? kentsel dönüşümde mi kullanıldı, güvenilir yapı stokları mı oluşturuldu, türkiye'nin fay haritası didik didik edilip dünyaya örnek mi olundu? yahu, şu izmir depreminde halk elini atmasa insanlar soğuktan, açlıktan, susuzluktan kırılacaktı, zaten vergisini alıyorsun ama deprem yaşanıyor o kadar hiçbir şey yapmamışsın ki halktan bağış dileniyorsun yine. doğru düzgün acil durum erzağın yok.

    gerçi gerçekleri de biliyoruz, sarayın 1 aylık masrafı ile şuan evi zarar görmüş her aileye en lüks daireyi yapar verirsin, üzerine bir o kadar da boş daire kalır. allah'a şükür yüce hükümetimizin 18 yılda tek yaptığı şey olan yollara bir zeval gelmedi.
416 entry daha
hesabın var mı? giriş yap