18 entry daha
  • felaket bölgesine hızlıca intikal edebilen bir tane kıçı kırık mobil vinç olmadığı için 13 yaşında ölmüş zavallı bir kız.

    kan toplamış gözleri ve ifadesiz yüzüyle insanın beynine kazınan fotoğrafını gördükten sonra bu kızın !3 koca gün boyunca! nasıl kurtulamadığına inanamadım. kendi kendime öfkelendim oturduğum yerde. internette araştırma yaptım, şu şekilde sıkıştığını öğrendim. tek yapılması gereken o beton bloğun bir vinçle kaldırılması, 3 koca gün ulan. bir de internette "neden kurtarılamadı?" diye arayınca bir bilgi de çıkmıyor, çıkan her şey "omayra'nın dev acısı, büyük dramı" şeklinde. yıl 1985 olduğu için acaba o zamanlar mobil vinç mi yoktu diye bile düşündüm, internette araştırdım, hala satışta olan 1980 model mobil vinçler bile var.

    yani işin özü, omayra sanchez, kolombiya'nın başkenti ve en büyük şehri olan bogota'ya 150km (araba ile 3 saat 41 dakika) mesafede olan (evet üşenmedim google maps'ten baktım) bir beldeye* 3 koca gün boyunca bir tane sikik mobil vinç gönderilemediği için acı dolu, yavaş ve dehşet verici bir şekilde ölmüştür. o zamanın kolombiya devlet başkanı olan belisario betancur isimli çapsız ibnenin nasıl bir makam aracına bindiğini merak ediyor insan.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap