9 entry daha
  • siyonizm, dusunyapisini theodore herzlin gelistirdigi irkci-fasist bir ülküdür. [şimal taraflarında büyük kralın şehri yüksekliği güzel olan sion dağı bütün yerin meserretidir. mezmurlar, bab:48, ayet:2-3]

    siyonizmin, milli ve dini gibi dallara ayrilmasi,onun "irkci" olmadigi anlamina gelmez. siyonizmin referansi bizzat carpiltilmis tevrattir, isbu carpiltilmis kaynaga gore, israilogulları allah tarafindan secilmis ve "filistin" onlara yurt olarak verilmistir (vaadedilmis topraklar,büyük israil). yahudilerin elinde olmayan topraklar, onlardan calinmis olarak kabul gorur. iste, siyonizm, hukuk olarak tevrat'a (eski ahit) isaret eder.

    ozellikle 19.yy sonu ve 20.yy basinda, teskilatlanmalarini hizlandiran yahudiler, kutsal filistin topraklarina gocler tertiplemislerdir. ikinci dunya savasi esnasinda yasananlar, gocu - isgali hizlandirmistir (filistin'e gitmeyi kabul etmeyen yahudiler, yine irkdaslari tarafindan olume terkedilmistir).

    asama asama gerceklestirilen gocler neticesinde (yahudi yerlesim bölgeleri) filistin isgale hazir hale gelmis ve 1948'de yayilmacilarin destegiyle de filistin isgal edilerek, siyonist bir devlet kurulmustur.

    gunumuzde ise, ariel saron onderliginde siyonizm filistin isgaline hiz vermis, ve isgal soykirima donusmustur.

    siyonizm, ortadogu ve tüm dünya'nin varligini-güvenligini tehdit eden dogmatik-fasist bir boktur.
138 entry daha
hesabın var mı? giriş yap