• tum yahudileri bir gun sion tepesi etrafinda (bkz: jerusalem) toplamaya yonelik ideoloji
  • hedef arayan ırkçı faşist ya da köktendinci müslüman ve hristiyanların bir numaralı saldırı odakları.
    saldıranlar salak olduğundan böyle bir şey yok sanılsada; aslında deli gibi de lobisi vardır.
  • filistin toprakları üzerinde ulusal bir yahudi devleti kurma amacı taşıyan ırkçı bir harekettir. 1948'de israil devletinin kurulmasıyla ortaya çıkma amacına ulaşmıştır.
  • birlesmis milletler tarafindan 60'li yillarda irkcilik olarak tanimlansa da, israilde vatanseverlikle esanlamli olarak algilanan bir kelime.
  • masonik rituellerden biri olan yilan rituelinin ozu. yilanin binlerce yil once biraktigi izlerin oldugu ulkeler zion yildizi altinda birlestirilmelidir şiarıyla yola cıkar yahudiler. harun yahya ne yapardi siyonizm olmasa bilmiyorum..
  • dunya'da yahudiligi egemen kilma ulkusu.
  • sionizmi irkcilik olarak adlandiracak bm toplantisindan israil disinda amerika ve fransa da cekildi. hadi amerika denen kuspeyi anladim da fransa ya neden diye sorasim geldi. yahudilere dusman degilim hicbir sekilde hatta sevdigim yahudi arkadaslarim oldu ama herseyde de hakli haksiz sirf ekonomik gucleri ve lobileri yuzunden yalanmaz ki kardesim bir millet.
  • (bkz: zion)
  • ilk siyonist kongre 1897'de,avusturyali yahudilerden theodor herzl onderliginde basel'de yapilmistir. siyonist hareketin amaci filistin'de ulusal bir yahudi devleti kurulmasidir ve bu yoldaki en onemli adimlardan biri birinci dunya savasi sırasindaki, balfour deklarasyonu ve bildirisi olmustur. siyonizm, irkci bir hareket olarak tanimlamak dogru olmaz, cunku bir hareketi irkci kabul etmek icin onu, tek bir blok olarak dusunmek gerekir. oysa siyonizm, icinde birden cok farki dusunceyi barindirir:etik, dinsel, sosyalist siyonistler gibi... siyonizm, dunyada yahudiligi egemen kilma ulkusu de degildir, bu sadece 19yy avrupasinin paranoyasindan ibarettir. tarihteki en eski diasporaolan yahudilerin bu hareketle amacladiklari sey, bagimsiz bir yahudi devleti kurmak ve dunyada tehdit altindaki yahudilerin buraya gelmesini saglamaktir. ancak buyuk devletlerin israil devletini politik acidan desteklemeleri, fakat kuruldugu cografyanin etno-kulturel unsurlarini reddetmeleri bircok sorunu da beraberinde getirmistir.
  • siyonizm, dusunyapisini theodore herzlin gelistirdigi irkci-fasist bir ülküdür. [şimal taraflarında büyük kralın şehri yüksekliği güzel olan sion dağı bütün yerin meserretidir. mezmurlar, bab:48, ayet:2-3]

    siyonizmin, milli ve dini gibi dallara ayrilmasi,onun "irkci" olmadigi anlamina gelmez. siyonizmin referansi bizzat carpiltilmis tevrattir, isbu carpiltilmis kaynaga gore, israilogulları allah tarafindan secilmis ve "filistin" onlara yurt olarak verilmistir (vaadedilmis topraklar,büyük israil). yahudilerin elinde olmayan topraklar, onlardan calinmis olarak kabul gorur. iste, siyonizm, hukuk olarak tevrat'a (eski ahit) isaret eder.

    ozellikle 19.yy sonu ve 20.yy basinda, teskilatlanmalarini hizlandiran yahudiler, kutsal filistin topraklarina gocler tertiplemislerdir. ikinci dunya savasi esnasinda yasananlar, gocu - isgali hizlandirmistir (filistin'e gitmeyi kabul etmeyen yahudiler, yine irkdaslari tarafindan olume terkedilmistir).

    asama asama gerceklestirilen gocler neticesinde (yahudi yerlesim bölgeleri) filistin isgale hazir hale gelmis ve 1948'de yayilmacilarin destegiyle de filistin isgal edilerek, siyonist bir devlet kurulmustur.

    gunumuzde ise, ariel saron onderliginde siyonizm filistin isgaline hiz vermis, ve isgal soykirima donusmustur.

    siyonizm, ortadogu ve tüm dünya'nin varligini-güvenligini tehdit eden dogmatik-fasist bir boktur.
hesabın var mı? giriş yap