• tv 8 adlı kanalda yayınlanan show programını artık izlememe kampanyası. zira uğur isimli yarışmacıya yapılanlardan sonra kendi kendime "ben artık bu rezaleti izlemem" demek içimi soğutmadı.

    geçmişte hür irade ile yapılan yorumlar yüzünden bir yarışmacıyı, herkesin gözünün önünde azarlayıp, ahlak dersi verip diskalifiye etmek artık insanları kontrol etme manyaklıgının son raddesi olmuştur. bugün bu yarışmacıya yapılan yarın baska bir platformda başka şekillerde karşımıza çıkacaktır. örnekse 16 yasındaki bir kişi, bugün yaptıgı bir eleştirel yorum yüzünden yarın bir gün önüne çıkabilecek zorlukları düşünecektir. bu yüzden özgür iradesinden vazgeçip, düzene uymak zorunda kalacaktır.

    söz konusu yarısmacıyı tanımam, etmem. zamanında yazdıklarını da tasvip etmiyorum. ama bu demek değildir ki bu yüzden tüm türkiye'nin önünde rezil edilmesi gerekiyor. kaldı ki yemek yarısmasından yemek yapamadıgı için elenmesi gerekirken şu yapılanlar algı olulturmanın dik alasıdır. verirsin mahkemeye eğer şahsına bir laf söylendiyse, hukuk önünde hesaplaşırsın. ya da kim hakkında paylaşıp yaptıysa o kişi gider hesaplaşır mahkemede. senin yarışmanın herhangi bir yerinde "yargı dağıtılır" yazısı yoksa, sen bu işe kalkışamazsın. şu yaşanan psikolojik travma bile beni derinden yaraladı. kalkıp da adamı rencide edecek şekilde konuşturma hakkı veriyormuş gibi çıkartmak, ezmek, o yarışmacıyı rezil etmek beni çok üzdü.

    ve hepimiz biliyoruz ki eğer uğur kendisine konusma hakkı verildiğinde "o zamanki yazdıklarımla bugün aynı seyleri düsünüyorum, yönetimden memnun değilim" gibi şeyler söylese yayınlanmayı bırak, bir daha kendisini göremeyecektik bile.

    mehmet ve somer şef denen juri üyelerinin de insanlara ahlak dersi vermesini asla kabul etmiyorum. bu insan üzerinden yapılan algı yönetimini de kabul etmiyorum.

    insanların fikirlerini özgürce ifade edebildiği, yemek yarışmasında ise yarışmacıların sadece yemek yapamadı diye elendiği bir türkiye görmek umuduyla, bir daha bu yarışma denen şeyi izlemekten kendimi men ediyorum.

    kendi rezilliğinizde boğulun.
79 entry daha
hesabın var mı? giriş yap