76 entry daha
  • asgari ücretin çok yükselmesini isteyenler;
    * ülkenin gerçeklerini unutuyorsunuz. gönül ister ki net 5000 olsun. ama olamıyor, olmamalı.
    * unutmayın ki işsizlik yüksekse maaşların yüksek olmasından kaynaklı. evet, ülkemizin şu anki durumuna göre asgari ücret fazla bile.
    * asgari ücret 3000 net olsun diyenler, unutmayın ki 3000 olursa 10 personel çalıştıran mahalle marketinden 2 kişi işten atılır. (veya yeni personel alınmaz)
    * unutmayın ki asgari ücretin 3000 olması demek; okumamış vasıfsız çalışan maaşı 3000 olacak anlamına gelir. o zaman ortalama bir bölümden yeni mezun üniversitelinin 4000'le başlaması, mühendisin 5000'le başlaması, tecrübeli mühendisin 10000 alması, ... vs. böyle olamadığı için de beyin göcü...
    * ve bu sebeple okumanın değeri azaldı, üniversite okuyup 3000 alacağıma okumadan 2300 alırım cümlelerini her gençten duyar olduk. bunları daha fazla duyarız.

    "ama insanlar evine ekmek götüremiyor, 2300 neye yetiyor". e canım benim, o markette çalışan 8 kişi 3000 alacak da, işten atılan diğer 2 ne yapacak?

    "patron lüks arabaya binmeyiversin, maaş ödesin." sen merak etme, o adam lüks arabaya binebilmek için kendi işini kurmuş, risk almış. o lüks arabaya yine binecek. bunu asgari ücreti yükselterek önleyemezsin.

    ütopik hayalleri bırakalım. ekonomi çok kötü, işsizlik çok yüksek. işsiz olanlara iş bulmak yerine işi olanları daha da rahatlatmaya çalışmanın anlamı yok.

    editcik: biraz eski tarihli ama siz mantığı anladınız;
    asgari ücret ve işsizlik verileri karşılaştırması

    görsel
314 entry daha
hesabın var mı? giriş yap