9 entry daha
  • satürn ve jupiter hem bireysel hem toplumsal gezegenlerdir. biri güneş* etrafında 13 yılda bir tur atar, diğer 30 yılda. 20 yılda bir yanyana gelirler, dünyadan bakınca birlikte görülürler. bu da ikisinin güçlerini birleştirmeleri demek. iki devasa gezegenin yanyana gelmesi. satürn zorlayan gezegen iken jupiter bollaştıran gezegendir, birbirlerini tamamlarlar.

    200 yıl önce bu iki gezegen toprak burçlarında bir araya gelmeye başladı. 200 yıl önce toprak çağı başladı. bizim bildiğimiz anlamda kapitalizm. money talks. binalaşma, şehirleşme, köyden kente göç. para her şeydir anlayışı. eskiden böyle değildi elbette, klise vardı, aristokrasi vardı, üretim kısıtlıydı, para birçok şeyi satın alamazdı. ama toprak çağı her şeyi bu 200 yılda paraya indirgedi. kamboçyadan bir köle bile olsanız eğer bir şekilde parayı vurursanız abd'nin en lüks otellerinde konaklayabilir, binlerce beyaz köle edinebilirsiniz kendinize, bütün sınıf farkları kalkmıştı paranın karşısında.

    şimdi 200 yıllık satürn-jupiter toprak çağı bitti. geçen 200 yılda, jupiter ve satürn toprak burçlarında birleşti 20 yılda bir... boğa, oğlak, başak. şimdi 21 aralık 2020, ki en uzun gece olur kendileri, gökyüzünün 2 önemli günlerinden biri. ne tesadüf değil mi? 0 derece kova burcunda birleşecekler. her burç derecesi 30 dereceden oluşur. 0 derece başlangıç derecesidir. bu da mı tesadüf? kova burcu da hava burcudur.

    toprak çağı bitiyor. para çağı bitiyor. binalaşma çağı bitiyor. money talks çağı bitiyor. ne başlıyor peki? halkların yükselişi başlıyor. teknolojik çağ başlıyor, iletişimin patlayacağı çağ başlıyor. zaten 20 yıldır emarelerini görüyoruz. internet vasıtasıyla bunlar başlamıştı. şimdi tamamen kontrolü bunlar alacaklar. artık para devri de sona erecek. bankaların ülkeler adına dağıttıkları kağıtlar para olma statüsünden çıkacaklar. tek para altındır zira, sınırlı varlıktır, değerdir. diğerleri kağıt parçasıdır para senedi yerine geçer. sorun şu ki insan sayısı arttırkça daha fazla para basılması gerekiyor ve ekonomik sistem bu kadar parayı kaldırmıyor.

    kredi sistemine geçilecek. ama bunun için de sosyal komunizm kurulacak dünyada. artık para arzını falan unutun. devlet istediklerine kredi verecek. sınırsız miktarda. her şey devletlerin olacak. bu malesef kova çağlarının karanlık tarafı. aydınlık tarafı ise, halkların birlik olup uyanacak olması. artık devlerin kölesi olduğumuzu anlayacağız. artık günde 15 çalışıp 10 saat de uyumak istemeyeceğiz devletin uyduruk kendi basıp dağıttığı kağıt parçaları için. sonuçta yeni haklar isteyeceğiz ve alacağız, vatandaşlık maaşı gibi. belki birçok şey de bedava olacak.

    teknoloji uzay seviyesine çıkacak. son 600 yılda ne kadar gelişme kat edildiyse şimdi onu 10 ile çarpın. işler çığrından çıkacak. ama bunun için de devletin kısıtlamaya gitmesi gerekiyor. örneğin internet kısıtlanınca halklar kendi internetlerini oluşturacaklar. youtuba kısıtlanınca halklar kendi youtube'larını kuracaklar. ve bunlar büyüyücek ve büyüyecek. kova çağı lidersiz ama birlikte çalışan halkları gösterir. büyük atılımlar yapan topluluklar.

    önümüzde 200 yıllık bir hava süreci var. daha başındayız. doğa atılım yapmaz. her şey yavaş ama derinden olacak elbette. ama zaten olmaya başladı bile. bir daha okullar örneğin hiç açılmayabilir.. çünkü aslında okul demek kreş demek 21yy'da eğer birileri bir şey öğrenmek istiyorsa evden de öğrenebilir. hem de daha verimli olarak. devletler artık burada milyarlar harcamak istemiyor.
114 entry daha
hesabın var mı? giriş yap