• üst edit: lütfen fav'layıp geçmeyin, entry girerek duyulmasına yardımcı olun.

    alın okuyun:

    --- spoiler ---

    "öğrenci kredi ve yurtlar genel müdürlüğü il müdürlükleri /yurt müdürlüklerinde veya gençlik merkezleri tarafından düzenlenecek olan sosyal sorumluluk projelerinden en az birine gönüllü olarak katılacaktır."

    --- spoiler ---

    (bkz: yök burs başvurusunda gençlik merkezi maddesi)

    aylar önce "gençlik merkezine üye misiniz?" sorusu ile başlayan sürecin nereye geldiğini görün.
    görsel

    soruyorum, bir etkinliğe gönüllü olarak katılacağıma dair taahhütname vermek zorunda kalıyorsam, bu etkinliğe gönüllü olarak mı katılmış oluyorum? en güzeli ise neye katılmaya zorlayacaklarının bir açıklamasının da olmaması. kim bilir kimin çıkarlarına uygun düşen bir projenin parçası olmaya mecbur bırakacak insanlar kendilerini parasız kalmamak için.

    üstüne, kredi alabilmek için de aynı şeylere onay veriyorsunuz. işin sonunda faizi ile geri ödetecekleri parayı vermek için bir defa da istenilen pozisyonda domalmamız mı gerekiyor?

    orta edit: yalikavak beyefendisi nickli yazarın katkısı:
    -------------------------------------------------
    hukuken genel işlem koşulu sayılan bu taahhütnamenin bahsi geçen 4. maddesinin bir geçerliliği yoktur, madde yazılmamış sayılır.

    türk borçlar kanunu 21/2: 'sözleşmenin niteliğine ve işin özelliğine yabancı olan genel işlem koşulları da yazılmamış sayılır.'

    sizin bu sözleşmeye imza atmanız, hatta 'okudum, anladım' yazarak imza atmanız dahi bu sonucu değiştirmeyecektir.
    -------------------------------------------------

    ortanın bir altı edit: seramener isimli yazarın katkısı:
    -------------------------------------------------
    yalikavak nickli beyefendinin yazdiginda buyuk eksiklik var. bu hususta ogrenci yargi yoluna basvursa dahi reddedilecektir, uyarmis olayim.

    09.12.2020 01:24 ...
    dava acilmasi halinde kyk vekili, ogrenci okuyup anladigini beyan etti ve imzaladi diyecek, hakim de ogrencinin talebini reddeder. bunun da gerekcesi sozlesme ozgurlugudur. isine gelmiyorsa imzalama, kredini/bursunu da alma kardeşim savunmasinda bulunur kurum.

    yazar arkadasin belirttigi genel islem kosullarinda, ogrenci ilgili maddeyi kabul etmediginde kyk bu sozlesmeyi uygulamayacak idiyse genel islem kosulu olarak kabul edilmez.

    bunlari kurumu savunmak icin soylemiyorum. ben de sizin gorusunuze katiluyorum. yalnizca yazar arkadasin verdigi bilginin eksik oldugunu belirtmek istedim. debeye girmis ve bircok kisi tarafindan okunacak bi enrty oldugu icin yanlis bilgi yayilmasin istedim.
    -------------------------------------------------

    alt edit: lütfen fav'layıp geçmeyin, entry girerek duyulmasına yardımcı olun.
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap