17 entry daha
  • spoiler icermesinden korkarım......

    daha acilis sahnesinde, ana karakteri "emmi"nin oyunculuguyla beni benden almis, son zamanlarda das leben der anderen ile birlikte izledigim en sade ama anlamlı/dolu filmlerden olmayı basarmistir.
    2000 li yılların hızlı akan filmlerine asina bi insan olarak, filmin tiyatromsu havasını basta yadırgasam da, sonradan bundan ilginc bi haz aldigimi belirtmessem olmaz. 2 asigin toplumdan izole edildigi flmin birinci kisminda, bu izolasyonun nasil da iliskinin lehine isledigini, asiklari nasil da birbirine yaklastirdigi hayranlik uyandirici karelerle hissetiriliyor (luks restorandaki yemek sahnesi mesela). sonradan (ya da filmin ikinci yarisinda da diyebiliriz) insanlarin kendi cikarlari icin de olsa cifte gosterdikleri yakinlik ve sonucunda o izole halin ortadan kalkmasi, cifti de birbirinden uzaklastirmis, sanki "ask, ancak imkansizken vardir" savini bir kez daha gozumuzun onune sermistir.

    yasanan bu "ilginc" aska etrafın verdigi tepkileri once abartili bulsam da, 2. dunya savasindan cikmis, gocmenleri ekonomini neredeyse temeline koymus (ve de yeni yeni tanismakta olan) almanya'yi dusununce, "eh, demek ki oyleymis" demekten de kendimi alamadigim, su aralar ayni paralelde seyleri milletce yasadigimizi dusununce mantiga oturtabildigim bir filmdir kisacasi.
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap