41 entry daha
  • üst ekleme: ne yazık ki çoğu kimse hasta, hasta yakını ya da doktor olarak servislerde yaşadıkları olumsuz anılardan dolayı hemşirelerin bakım yapmadıklarından bahsetmiş. şöyle bir açıklama getirmek istiyorum.
    hemşirelik hizmetleri, bakım, hasta temizliği ne yazık ki türkiye'nin her hastanesinde aynı değil. bu olay tamamen kurum kültürü ile alakalı. çalıştığım hastane türkiye'nin en çok tercih edilen hastanesi. ismini vermeyeceğim ama dostlar bizim hastanemizde süpervizörler geceleri ve haftasonları 2 kez hasta başı vizit almaya geliyor. ve gördükleri tüm olumsuzlukları not ederek bu konuda uyarılar yapıyorlar. müdürlüğe bildiriyorlar. gündüz şiftinde ise diğer hemşire arkadaşlarımızın ve başhemşirenin uyarıları ile o çarşafta kan varsa, hasta altı pis ise, hastanın pozisyonu doğru değil ise, tüp bağı kirli ise, çarşafı katlanmış ise yükümlü olan hemşire eksiklerini kapatmadan şiftini bitirip çıkamıyor.

    demem o ki periferde kalan hastaneler ile üniversite hastaneleri veya santralde denetlemeye tabii hastanelerin kurum kültürleri çok farklı olabiliyor. bakımın bir standartı olması için denetleme olmalı, düzeltmeler yapılmalıdır. tekrardan saygılarımla.

    ben bir hemşireyim. yoğun bakım hemşiresi. görüp görebileceğiniz en zor bölümlerden biri. doktor arkadaşlarımızla elbette ki tanışıklığımız, yakınlığımız, arkadaşlığımız olabiliyor fakat bu süreçlerin hiçbiri hastaya olan yaklaşımımızı etkilemiyor.
    doktor, hemşire, hasta bakıcı, temizlik görevlisi arkadaşlarımızın tamamı hastaların iyiliği ve selahati için çalışıp didiniyoruz.
    üst üste tutulan nöbetler, entübasyonlar, kateter açılışları aklınıza gelebilecek her türlü işlerde hepimiz birbirimizi kollayarak, yardım ederek çalışıyoruz.
    diğer türlü ne yazık ki işler yürümez. bakmayın siz başhekimin dediğine tanıdığım hiçbir hemşire arkadaşım vicdansız değil. bırakın çarşafın olmayışını bizim servisimizde çarşafların aynı askerdeki gibi gergin olması sağlanıyor. hastalarda dekübit oluşmasını önleyebilmek için 2 saatte bir pozisyon veriyoruz.
    7/24 hastanın başında olan bir meslek grubunun bu şekilde aşağılanması yerine hatalı davranan bireylerin uyarılması taraftarıyım. saygılar.
365 entry daha
hesabın var mı? giriş yap